Havaların Isındığı Karadeniz’de 'eriyen kar' tehlikesi
18.03.2025 - 12:18Doğu Karadeniz'de son günlerde artışa geçen hava sıcaklıklarıyla özellikle yüksek kesimlere düşen karların ani ve hızlı erimesi, heyelanlara yol açıyor.
- 0
- 0
- 1590
Doğu Karadeniz'de son günlerde artışa geçen hava sıcaklıklarıyla özellikle yüksek kesimlere düşen karların ani ve hızlı erimesi, heyelanlara yol açıyor.
Artvin'de meydana gelen heyelanda 1 ev yıkıldı, 2 ev ise ağır hasar aldı.
Türkiye İstatistik Kurumu, "Çocuk Sağlığı ve Yoksunluğu, 2024" istatistiklerini açıkladı.
İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne son 5 saat boyunca düzenlediği saldırılarda ölenlerin ve kaybolanların sayısı 322'yi geçti.
Çorum'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada saçmaların isabet ettiği bir otomobil ile iş yerinde hasar oluştu.
Sakarya’da Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu toplantısında kuraklık tehdidine karşı alınacak tedbirler konuşuldu. Komisyon, uzun yıllardaki en düşük seviyesinde olan Sapanca Gölü için önemli kararlar aldı.
A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi play-off turunda Macaristan ile 20 ve 23 Mart’ta oynayacağı karşılaşmaların hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı.
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle su sayaçlarında meydana gelebilecek donma riskine karşı Başkentlileri uyardı ve alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirdi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin yeni ulaşım aracı olacak metrobüs hattında incelemelerde bulundu.
Samsun'un İlkadım ilçesinde çömlek Ustası Ali Karataş, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin toprak kaplarda piştiğini ve bunun insan ömrünü uzattığını belirtiyor.
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Geleceğe baktığımızda AK Parti umudun adresidir. Biz koltukta yarışmayız. Muhalefette olanlar muhalifler ise koltuk için yarışıyorlar. Seçim bitiyor, ertesi gün orada koltuklar için yarışma başlıyor" dedi.
Çankırı’da 18 Mart’ta etkili olması beklenen zirai don ve 19 Mart’ta etkili olması beklenen kuvvetli fırtına sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
Hayat boyu kolon kanseri gelişme ihtimalinin erkeklerde yüzde 4.5, kadınlarda ise yüzde 3.2 olduğunu belirten Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, "Ailesinde kolorektal (kolon) kanser öyküsü, inflamatuvar bağırsak hastalığı (ülseratif kolit, crohn hastalığı gibi), kalıtsal genetik bozukluğu olanlar (ailesel polipozis sendromu varlığı gibi), işlenmiş ve hayvansal gıdaları aşırı tüketenler, meyve ve sebzeleri az tüketenler, sigara kullananlar, ailesinde meme yumurtalık ve rahim ağzı kanseri olan kişiler kolon kanseri açısından risk grubundadır" dedi.
Trabzon’da, Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi zincir ve yerel marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı. Kentte 3 aylık denetim kapsamında, aykırı ve haksız fiyat tespit edilen 75 firmaya para cezası uygulandı.
Amasya’da Recep Tayyip Gedizli (28) tartıştığı arkadaşı M.E. (17) tarafından evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından kaçan M.E., kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Bolu'da kayak merkezi Kartalkaya'da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangını sonrası il genelinde başlatılan denetimlerde 34 konaklama tesisinin faaliyetleri durduruldu, 8'inin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edildi.
Samsun’da düzenlenen eş zamanlı insan ticareti ve fuhşa teşvik operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Çanakkale Zaferi, dönemin süper güçlerine geçit vermeyen Türk milletinin, özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği eşsiz bir kahramanlık mücadelesidir” dedi.
Zonguldak’ta teknesiyle açıldığı denizde 10 ton istavrit ve mezgit yakalayan Çağrı Eliyazıcı, balıkların kilosunu 50 liradan satmaya başladı.
Rize Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atıyor.
