Rize'nin 11 aylık çay ihracatı 9,6 milyon doları aştı
14.12.2023 - 16:45Rize'den ocak-kasım dönemine yapılan çay ihracatı yüzde 45 artarak 9 milyon 614 bin 514 dolara ulaştı.
- 0
- 0
- 2528
Rize'den ocak-kasım dönemine yapılan çay ihracatı yüzde 45 artarak 9 milyon 614 bin 514 dolara ulaştı.
Slovenya'da gerçekleştirilen Akdeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi 23. Taraflar Konferansında, tüm tarafların onayı ile Türkiye'de İklim Değişikliği Bölgesel Faaliyet Merkezi kurulması kararı alındı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını, 2025'te de üretilmeye başlanacağını bildirdi.
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, kooperatifleşmenin çay tarımının geleceği için önemli olduğunu ifade ederek, "Kooperatifleşmenin yapılması halinde çay tarımı için önemli bir basamak olacak." dedi.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre, işverenler en çok özel güvenlik görevlisi, satış danışmanı, turizm ve otelcilik elemanı, garson ve konfeksiyon işçisi talep etti.
Niğde’de bulunan gazoz fabrikasında, içinde kimyasal madde bulunan kazana düşen iki işçi yaşamını yitirdi, bir işçi tedavi altında.
Rize'de, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülen "Muhtarlar AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi" çerçevesinde muhtarlar AFAD gönüllüsü oldu.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut'un, saha dışı olaylarıyla gündeme gelen MKE Ankaragücü maçının ardından trafik kazası geçirdiği öğrenildi.
Rizeli iş insanı İlyas Öksüz Ak Parti’den Derepazarı belediye meclis üyeliğine aday adayı oldu.
Ordu'nun Kumru ilçesinde kamyonetin devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı.
Rize'nin Pazar ilçesinde 'Trafik Bölge Denetleme İstasyonu' projesi için çalışmalara başlanıyor. Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel çizimleri tamamlanan projenin kısa süre içinde ihaleye çıkacağını söyledi.
Altının gram fiyatının her geçen gün artması en çok dünyaca üne sahip coğrafi işaretli Trabzon Hasır Bileziğini etkiledi. Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar Trabzon Hasır Bileziğinin seti 110 bin TL civarlarında satılırken, bugün bu fiyat katlanarak 250-350 bin seviyelerine kadar yükseldi.
Rize’nin Pazar İlçesinde çöp kamyonu ve hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Giresun’da kontrolden çıkan otomobilin dereye uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
Türkiye'de 2024 yerel seçimleri yaklaşırken AK Parti'nin belediye başkan adayları merak konusu. İşte ilçe ilçe aday adayları.
Rize ilinin adı; Yunanca pirinç anlamına gelen Rhisos, Rumca’da “RIZA” olarak dağ eteği anlamında kullanılmıştır. Osmanlıca’da ise “RİZE” ufak kırıntı, döküntü anlamındadır.
Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 3 maçta 7 puan toplayarak, mağlup olmayan Çaykur Rizespor, yenilmezlik serisini sürdürme hedefiyle başkent deplasmanına çıkıyor.
Samsun’daki ikinci el otomobil pazarındaki galericiler lüks araçların satılmadığı, 300-700 bin TL arasındaki araçların rağbet gördüğü bilgisini vererek, “Araba eskiden yatırım aracıydı, şimdi zarar aracı oldu” dediler.
Rize'de virajı alamayan otomobil şarampole yuvarlanınca 3 kişi ağır yaralandı.
Samsunlu bir iş adamı, antika merakı nedeniyle fabrikasının bir bölümünü adeta müzeye çevirdi.
