Türk Kızılay Havza'da 128 ünite kan bağışı topladı
04.11.2023 - 10:15Samsun'un Havza ilçesinde Türk Kızılay tarafından 4 gün süren kan bağışı çalışması tamamlandı.
- 0
- 0
- 7986
Samsun'un Havza ilçesinde Türk Kızılay tarafından 4 gün süren kan bağışı çalışması tamamlandı.
Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, Çaykara ilçesinde ÇAYDER Kadın Kooperatifine ziyarette bulundu.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Basının ayakta kalabilmesi için her türlü desteği verdiklerini kaydeden Erkılınç, basın kuruluşlarının sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceklerini ve asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi.
Trabzonlu ressam Yıldıray Yıldırım, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde Osmaniye yıkılan binanın altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen ablası Aynur Yıldırım Barık ve eniştesi Doğan Barık anısına yağlı boya tablolarından elde ettiği gelirle Trabzon’un Arsin ilçesindeki mahallesindeki okula kütüphane yaptırdı.
Son yıllarda yükselen enflasyon ve arka arkaya gelen zamlar nedeniyle evlenmeleri zorlaşan vatandaşlara evlilik kredisi imkanı verilecek.
Trabzon Limanı Müdürü Muzaffer Ermiş, bugün yaptığı yazılı açıklama ile görevinden ayrıldığını açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda herkesin mutabık kaldığı bir asgari ücret tutarında uzlaşılacağını ümit ettiğini söyledi.
Rize'nin Fındıklı ilçesinde, İffet Eren Danışman Boz'un yönettiği, ulusal ve uluslararası festivallerde çeşitli ödüller alan 'Turna Misali' filminin özel gösterimi yapılacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiye ödemesinin 15 Kasım'a kadar hesaplarda olacağını söyledi.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde üreticilere Kızılderililerin şifa niyetiyle tükettiği ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle “süper meyve” olarak tanımlanan Aronya meyvesi fidesi dağıtıldı.
TOBB Rize'de Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Temsilci seçimleri tamamlandı. Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanlığına Funda Kazancı seçildi.
90+3 Programı'nda Çaykur Rizespor'un Galatasaray maçındaki olayları değerlendiren spor yorumcusu Osman Öksüz, Göz göre göre Rizespor’un hakkı yendi. Galatasaray zaten çok güçlü bir takım ama hakkıyla bu maçı kazanmadı' şeklinde yorumlarda bulundu.
Trabzon'da, Filistin'e destek amacıyla kermes organize edildi.
Giresun'un Alucra ilçesinde yaşanan arı ölümleri üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen basın kuruluşları için Basın İlan Kurumu öncülüğünde toplanan bağışlar yerine ulaştı. AFAD, basın kuruluşlarına verilmek üzere toplanan bağışlarla temin ettiği teknik ekipmanı Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’taki gazetecilere teslim etti. Gaziantep ve Malatya’daki gazetecilere ise yardımlar önümüzdeki günlerde yapılacak.
Türk siyasetinin önemli aktörlerinden olan ve 3 ayrı koalisyon hükümetinde başbakanlık görevini üstlenen Mesut Yılmaz, vefatının üçüncü yılında anılıyor.
Rize’den depremde gönüllü arama kurtarma olarak Kahramanmaraş’a gelen ekip, depremde anne ve babasının cansız bedenini çıkardıkları genç kızın düğününe de katıldı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 157 bin ton yaş çay alımı karşılığında, çay üreticilerine gerçekleşecek ödemenin 31 Ekim günü hesaplara aktarılacağını açıkladı.
Türk siyaset tarihinde bakanlık, başbakan yardımcılığı ve başbakanlık görevlerini üstlenen Mesut Yılmaz'ın vefatının üzerinden 3 yıl geçti.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 11 yıl önce teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun anısına memleketi Samsun'da düzenlenen mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
