Güneysu için acele kamulaştırma kararı
12.12.2023 - 10:36Rize'nin Güneysu ilçesinde yol yapımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla alınan acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
- 0
- 0
- 2901
Rize'nin Güneysu ilçesinde yol yapımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla alınan acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 37 ilde eş zamanlı düzenlenen Kafes-18 Operasyonuyla ulusal ve uluslararası 39 organize suç yapısının çökertildiğini, 257 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Altının gram fiyatının her geçen gün artması en çok dünyaca üne sahip coğrafi işaretli Trabzon Hasır Bileziğini etkiledi. Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar Trabzon Hasır Bileziğinin seti 110 bin TL civarlarında satılırken, bugün bu fiyat katlanarak 250-350 bin seviyelerine kadar yükseldi.
Coğrafi işaretli olarak tescillenen Anzer Balı’nın kavanozlara dolumları gerçekleştirerek satışa sunuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya ilişkin, "Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.
MUHTELİF MAHALLELERDE YAĞMUR SUYU ALTYAPI İNŞAATI
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Konyaspor ile Ankaragücü maçında karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e saldırı gerçekleşti.
Ankaragücü - Rizespor maçının ardından Ankaragücü başkanı Faruk Koca maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı.
AK Parti Derepazarı Teşkilatı Aday Adayları ile birlikte sahaya çıktı. AK Partiİlçe başkanı Hüseyin Topal talan belediyeciliği anlayışına bugün burada ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlikle son vereceğiz dedi.
Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Çayeli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Madenli Seslidere Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Şark, son yolculuğuna uğurlandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin Kars-Ankara yönünde İliç, Divriği ve Sivas'ta 180'er dakikalık duruşla, 34 saat 30 dakikalık seyahatle eşsiz bir gezi ve manzara şöleni sunduğunu söyledi.
Rize'de Vali İhsan Selim Baydaş başkanlığında 'İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı' düzenlendi.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını 18 Aralık'ta yapacak.
Sultangazi Belediyesi tarafından bu yıl 67'ncısı düzenlenen 'Anadolu Kültür Festivali'nin son gününde 'Hamsi Festivali yapıldı. Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Rizeliler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği festivalde ziyaretçilere 3 ton hamsi dağıtıldı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında Bakanlıkta gerçekleştirildi.Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada 'Çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız.' ifadelerini kullandı.
Rize'de, 5 yıl önce makamında uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için mevlit okutuldu.
Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Rize Gençlik Merkezleri tarafından 'Rize’den Filistin'e Selam' programı düzenlendi.
Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, Trabzon’daki balıkçıları ziyaret etti.
Rize’de 15 gün önce dalgaların arasında kaybolan kadının olayında ortaya çıkan ilginç ‘Güvenlik kamerası’ detayı pes dedirtti.
