'Çiftlik Bank' davası sanığı Mehmet Aydın tutuklandı
07.07.2021 - 18:27İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın, tutuklandı.
- 0
- 0
- 863
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın, tutuklandı.
KURUCUSU olduğu 'Çiftlik Bank' üzerinden binlerce kişiyi dolandırıp, yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranırken Brezilya'da teslim olan, ‘Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın, memleketi Giresun’un Espiye ilçesinde 5 yıl önce dere yatağına yaptırdığı güvenlik kameraları ile donatılmış kaçak villası, kaymakamlık tarafından mühürlendi.
Rize’nin turizm değerleri arasında yer alan İyidere ilçesinde ki Pileki mağarasında aydınlatma sitemi yenilendi.
Türkiye'yi 28 Haziran-4 Temmuz'da Fransa'da gerçekleştirilecek Dünya Rafting Şampiyonası'nda temsil edecek Rafting Kadın Milli Takımı'nın sporcuları, hazırlıklarını Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi'nde sürdürüyor.
Tatil için Rize'ye gelen bir grup sağlık çalışanı, Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi'nin serin sularında rafting yaparak stres attı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5-11 Haziran arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.
Su Elçileri Derneğince çevre ve su konularında bilinçlendirme yapılması amacıyla oluşturulan mobil tır, Rize'ye ulaştı.
Doğu Karadeniz'de, kestane ağaçlarının kurumasına yol açan ve halk arasında ‘katil arı’ olarak bilinen ‘gal arısı’, ilk kez tespit edildi. Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, arıya karşı harekete geçip, ormanları taramaya başladı.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde ayakkabı giyerken belindeki ruhsatlı tabancası ateş alan kişi hayatını kaybetti.
İlkbaharda yağış Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 50 yılın en düşük seviyesine gerilerken, sadece Marmara ile Karadeniz bölgelerinde arttı.
Rize Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, toplam 400 dönümden oluşan Millet Bahçesinin Rize'nin çehresini değiştireceğini söyledi.
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Pendik Millet Bahçesinde düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü toplu açılış töreninde konuştu.
Rizeli Resul Çakır ile Azeri Gülyanak Yekayeva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve bazı hukuki nedenler nedeniyle bir yıl süren ayrılığın ardından Vali Kemal Çeber'in girişimleri sonucu bir araya gelerek nikah masasına oturdu.
Süper Lig’de yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Çaykur Rizespor’un, 13 takviye ile kadrosunu güçlendirmeyi planladığı öğrenildi.
Rize'de düzenlenen operasyonda 1 kilo 50 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.
Rize’nin Ardeşen ilçesi Akkaya köyünde uçurumdan aşağı yuvarlanan yavru köpek mahallede yaşayan vatandaşlar tarafından yöreye özgü meyve toplama aparatı ‘Mosakale’ ile kurtarıldı.
SAMSUN'da 26 yıldır taksicilik yapan İsa Aydın, gasp olaylarının önüne geçmek ve pandemi sürecinde hem müşterilerini hem de kendisini salgından korumak için taksisine kabin yaptırdı.
TOKAT'ta, ramazan davulcuları dün gece ilk sahur ile birlikte mesaiye başladı. Kent sokaklarında maniler ve davul sesleri yankılandı.
ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki fabrikalarında çalışacak mevsimlik işçilerin belirlenmesi için yapılan kura çekimi sonuçlandı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal'a 75 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.
