Bayburt'ta asırlık tarım aletleriyle buğday hasadı yapıldı
03.08.2025 - 15:28Bayburt'un Beşpınar köyündeki Kenan Yavuz Etnografya Müzesince düzenlenecek "Harman Festivali" için asırlık tarım aletleriyle buğday hasadı yapıldı.
- 0
- 0
- 48117
Bayburt'un Beşpınar köyündeki Kenan Yavuz Etnografya Müzesince düzenlenecek "Harman Festivali" için asırlık tarım aletleriyle buğday hasadı yapıldı.
Giresun'da bazıları engelli 25 kedinin yaşama tutunmasını sağlayan Temel Sezer, sahipsiz kediler için de her gün belirli noktalara mama bırakıyor.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fethi Kılıçaslan, yaz aylarında artan sıcaklık ve nemin vücutta "ısı stresi"ne neden olduğunu belirterek, bu durumun yalnızca fizyolojik değil, psikolojik etkiler de oluşturduğunu bildirdi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Gönüllü Hasat Etkinliği" kapsamında, Samsun'un Bafra ilçesinde genç gönüllüler karpuz hasadına katıldı.
Çaykur Rizespor’un düzenlediği Birlik ve Beraberlik Şöleni, Anzer Yaylası’nda ikinci gün programıyla coşkulu bir şekilde devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, birinci görevlerinin gençleri bağımlılıktan uzak tutmak olduğunu söyledi.
Trabzon'un Sürmene ilçesinde girdiği denizde akıntıya kapılarak kaybolan kimliği belirsiz Afganistan uyruklu kadının cansız bedenine ulaşıldı.
Düzce’de, Anadolu Otoyolu’nda sürücüsünün kontrolünden çıkıp bariyere çarpan VIP minibüste, aralarında müzisyenlerin de bulunduğu 7 kişi yaralandı.
Kastamonu’da Karaçomak Baraj gölüne giren A.S. (16), boğuldu.
Rize'de yapımı süren 800 yatak kapasiteli Rize Şehir Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. Hastanenin iki yıl içinde yılında hizmete açılması planlanıyor.
Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda Çaykur Rizespor tarafından organize edilen “Birlik ve Beraberlik Şöleni” başladı.
Ordu'nun Altınordu ilçesinde park halindeki TIR'a çarpan otomobildeki Leyla Güler (72) hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Bolu’nun Merkez ilçesine bağlı Çepni köyünde bulunan tarımsal sulama göletinde mahsur kalan balıklar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.
Trabzon'da boşanma aşamasındaki 2 yıllık eşi Sinem Somun'u (27) balkondan tırmanıp girdiği evinde tabancayla vurup öldüren, görevli bekçi E.E.'yi de bacağından yaralayıp kaçtığı Sinop’ta, ormanda kurduğu çadırda yakalanan şüpheli Ali Eren Somun'un (30), tanınmamak için saçlarını, sakalını ve kaşlarını kestiği, motosikletine de farklı plaka taktığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelinin sorgusu sürüyor.
İmam Hatip Orta Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Hafız Ahmet Küçük, en büyük hayali olan Lalapaşa Camiinde Hatim okuma arzusunu Hakim Yılmazel vasıtasıyla gerçekleştirdi.
Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, yaz tatilinde biyolojik saatlerde yaşanacak kaymaların çocuklarda büyümeyi durdurabileceğini ve öğrenmeyi zorlaştırabileceğini belirtti.
Samsun Valiliği, Karadeniz'de etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşları 'denize girmemeleri' konusunda uyardı. Dalga boyunun 1 metreye yaklaştığı, rüzgar hızının ise saatte 20 deniz miline çıktığı bildirildi.
Aşırı sıcaklıkların beyne ek yük bindirerek nörolojik hastalıkların semptomplarını artırabileceğini söyleyen Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil, "Gece sıcaklıklarının yükselmesi, uyku kalitesini etkileyerek epilepsi hastalarında nöbetleri tetikleyebilir" dedi.
Kastamonu Üniversitesi tarafından yürütülen proje ile havadaki polen ve sporların yoğunluğu tespit edilerek astım ve alerji hastaları için internet üzerinden ücretsiz yayınlanıyor.
Erzincan-Erzurum kara yolunda devrilen tırda sıkışan sürücü vatandaşlar tarafından aracın camı kırılarak kurtarıldı.
