Onarım İşi Yaptırılacaktır
08.03.2023 - 21:07- 0
- 0
- 614
Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarı 128,6 milyon tona ulaştı ve tarihin üretim rekoru kırıldı.
Spor Toto 1. Lig'in 25. haftasında BB Erzurumspor ile Ankara Keçiörengücü, Rize'de karşılaştı. Mücadeleyi Keçiörengücü 1-0'lık skorla kazamdı.
2023 yılı Şubat sonu itibariyle Borsa İstanbul’da kadın yatırımcı sayısı 1 milyon 954 bin 474 oldu. Geçen sene aynı döneme göre kadın yatırımcılar yüzde 34 artış gösterdi.
AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kararlılıkla adımlar attıklarını belirtti.
Kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 391 bin 671 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi. Hacı adayları, sonuçları saat 22.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Rize İl Temsilciliği tarafından başlatılan kampanya ile kadınların el emeğiyle ördükleri bere ve atkılar deprem bölgelerindeki vatandaşlara ulaştırılıyor.
Demir ve demir dışı metaller sektörü, yılın ilk 2 ayında 2 milyar doları aşkın ihracat gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş ekonomisini de "enkaza" çeviren 6 Şubat depremlerinin ardından, kentin sanayi, ticaret ve tarım sektörlerinin yeniden ayağa kalkabilmesi için devlet destek ve teşviklerine ihtiyaç bulunuyor.
ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre, 17-18 Haziran'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları için başvurular bugünden itibaren yapılacak.
Tarım sektörü, 5 milyar 434 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-şubat ihracatına imza attı.
İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) ve seyahat teknolojisi şirketi Amadeus tarafından, yolcu deneyimine göre yapılan anketin sonuçlarına göre, dünyanın en iyi havalimanları arasında yer aldı.
Tarım ve Orman Bakanlığına, domates başta olmak üzere bazı tarımsal ürünlerin ihracatında dönemsel düzenleme yapma yetkisi veren tebliğin yürürlükten kaldırılması kararlaştırıldı.
Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Açıkyol Mahallesi'nde 7 Mart 1987'de PKK'lı teröristlerce katledilen 8 kişi için anma töreni düzenlendi.
Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan e-ticarette "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" (e-Seferberlik) kapsamında bugüne kadar satılan ürün sayısı 4 milyon 365 bin 201'e, satılan ürünlerin toplam bedeli ise 369 milyon 859 bin 736 liraya ulaştı.
Türkiye'nin en çok yağış alan ili olup, sel, heyelan ve taşkınlarla gündeme gelen Rize'de, kuraklık kaynaklı yağmurun etkisini kaybettiği özelikle yaz dönemlerinde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.
Trabzon'da iki aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
