Fındık rekoltesinde bu yıl yüzde 14 artış bekleniyor
18.07.2024 - 16:092023'te 650 bin ton olan tahmini fındık rekoltesinin 2024'te yüzde 14 artışla 738 bin 931 tonu bulması bekleniyor.
- 0
- 0
- 1190
2023'te 650 bin ton olan tahmini fındık rekoltesinin 2024'te yüzde 14 artışla 738 bin 931 tonu bulması bekleniyor.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Rize’de piyasada bozuk para bulamayan esnaf işletmesinin camına “Lütfen bozuk para ile alış veriş yapmaya çalışalım” yazılı uyarı yazdı.
Bu yıl yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) Rize'de katılan adaylardan 15'i ilk 1000'in içine girerken, bir de Türkiye birincisi çıktı.
Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) tarafından düzenlenen ödüllü E-Spor turnuvasına Rize Takip sponsorluğunda katılan Atmaca E-Spor takımı şampiyon oldu.
Rize’nin Pazar ilçesinde artan talepler üzerine oto alım satım ve emlak danışmanlığı sınavı düzenlenecek.
Samsun'un Terme ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.
Rize'nin coğrafi işaretli dünyaca ünlü ürünü olan Anzer Balı'nın bu yıl 1 kilogramlık satış fiyatı 4 bin TL oldu.
Rize'de geçtiğimiz yıl işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu.
İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken akıma kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan 27 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, TOKİ konut ödemelerinin Tüketici Fiyat Endeksine (TÜFE) göre hesaplanmasıyla artış oranlarını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirlediklerini bildirdi.
TÜİK'in "Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri, 2023" haber bültenine göre lisans mezuniyetlerinde kayıtlı istihdam oranı en yüksek alan, yüzde 96,2 ile özel eğitim öğretmenliği oldu.
Rize'de emniyet ekipleri tarafından aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 126 şüpheliden 55'i tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
13 ilde "nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemine girme, yasa dışı bahis ve çevrim içi çocuk müstehcenliği" suçlarına yönelik düzenlenen "Siberağ-1" operasyonlarında 35 şüpheli gözaltına alındı.
Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda 18 saat süren görüşmelerinde ilk 3 madde kabul edildi. Komisyonda, görüşmelere 22 Temmuz Pazartesi günü devam edilecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın yörünge yolculuğunda 5. ve son ateşlemenin de başarıyla gerçekleştiğini bildirdi.
Son 15 yılda yaşanan çay sektöründe ki rahatlama sonrası bu yıl müstahsiller yeniden izdihamla karşı karşıya kaldı. Bunda baş neden olarak çay üreticilerinin yaş çay ürünlerini bir haftada bitirmeye çalışması gösteriliyor.
Samsun'un Çarşamba ilçesinde, hakkında 43 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 209 bin lira para cezası bulunan hükümlü yakalandı.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi yakalandı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) Teşkilat Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
