Ad ve soyadı değişikliği başvurusu e-Devlet üzerinden yapılabilecek
11.10.2021 - 16:24İçişleri Bakanlığı, ad ve soyadı değişikliğine ilişkin başvuruların, e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.
- 0
- 0
- 769
İçişleri Bakanlığı, ad ve soyadı değişikliğine ilişkin başvuruların, e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.
TÜRKİYE'de çayın yetiştirildiği Rize'de, 'Çay Çarşısı' projesi kapsamında 30 metre yüksekliğinde inşa edilen ve sona gelinen ince belli çay bardağı şeklindeki 7 katlı bina için Guinness Rekorlar Kitabı'na resmi başvuru yapıldı. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, "Rize’den bir yapının Guinness Rekorlar Kitabı içerisine girmesi bizim içinde gurur kaynağı olacak" dedi. Rizeliler ise çay bardağı binası için ‘Biraz demli oldu', 'Paris’in Eyfel Kulesi varsa, bizim de çay bardağımız var' yorumlarında bulundu.
RİZE İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık çalışanları ve Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulübü (KDRK) üyeleri, Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne dikkat çekmek için 3 bin 50 rakımlı Ovit Dağı Aksu Gölü’ne tırmanış yürüyüşü gerçekleştirdi.
Rize’de bu ay sonu açılması planlanan Şimal AVM kentin istihdamına da olumlu katkılar sağlayacak. Kentin ilk AVM’si olacak Şimal AVM’de yer alan 100’ün üzerindeki mağaza ve ortak alanlarda yaklaşık 1200 kişi iş sahibi olacak.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Avaşin ve Gara'ya düzenlenen operasyonlarda 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Yağışlar, eylül ayında ülke genelinde mevsim normallerine göre yüzde 35, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 100'den fazla arttı.
MİCROSOFT KAMPÜS LİSANSI VE SABİT DİSK SATIN ALINACAKTIR - BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, İstanbul'un ev sahipliği yapacağı Türkiye Grand Prix'siyle sürecek.
KATI YAKIT ( ODUN) SATIN ALINACAKTIR - RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI
ŞAVŞAT ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNE HDPE ÇİFT CİDARLI KORUGE BORU ALIM - ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-ŞAVŞAT DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 2 yıl geçerken Türkiye’nin altyapı, eğitim ve sağlık hizmetleri sayesinde Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri adeta yeniden doğdu.
RİZE Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kimlik numarasıyla sorgulama yapan SGK çalışanı 4 şüpheli hakkında soruşturma başlattı. Olayla ilgili ilk soruşturmanın 5 yıl önce yapıldığı ancak şüphelilerin sorgulama yaptıktan sonra bilgileri kaydettiklerine, ele geçirdiklerine veya yaydıklarına yönelik yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle dava açılmasına yer olmadığına karar verildiği öğrenildi.
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen, tamamlandığında Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2'nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda sona gelindi. Altyapıda yüzde 97,5’i tamamlanan projede, aralık ayında deneme uçuşları yapılması planlanıyor. Rize Valisi Kemal Çeber, "Aralık ayı itibarıyla altyapı işimizin tamamen biteceğini, pistlerimizin hazır ve uçaklarımızın deneme uçuşu yapabileceği hale gelebileceğini öngörüyoruz” dedi.
DOKU TİPLEME LABORATUVARI 9 KISIM TIBBİ MALZEME ALIMI - UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ (BT) RAPORLAMA HİZMETİ (36 AY SÜRELİ) - T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI FATİH DEVLET HASTANESİ
Yaz mevsiminde yağışlar uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 26, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 arttı.
KUVEYT’te bir uçağa yapılan bomba ihbarı üzerine ülkeden havalanan tüm uçaklar en yakın havalimanlarına acil iniş gerçekleştirdi. Kuveyt-Trabzon seferini yapan Al Jazeera Havayolları'na ait yolcu uçağı da Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaktaki yolcular tahliye edildikten sonra bomba imha uzmanı ekipler arama başlattı.
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, pandeminin ilk 3-4 ay içerisinde insanların biraz stoklama alışkanlığı olduğunu ve kahvehaneler, kafeteryalar bir çoğu zaman zaman kapalı olmasından dolayı satışlarda düşüş olduğunu belirtti.
AMASYA'nın Gümüşhacıköy ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrildiği kazada, 18 kişi yaralandı.
TOKAT Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Çelik, kentte şeker pancarı hasadına başlandığını belirterek yaklaşık 520 bin ton civarında ürün beklediklerini ve bunun ekonomiye katkısının 500 milyon lira olduğunu söyledi.
