3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
28.05.2025 - 00:00
- 0
- 0
- 2099
Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Narin Güran cinayeti davasında ilk derece mahkemesinin sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar'a verdiği hapis cezalarını hukuka uygun buldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen yolsuzluk soruşturması sürüyor.
Samsun’da 45 yıllık meslek hayatını geride bırakan Beden Eğitimi Öğretmeni Eray Çelebi (65), ilk görev yeri olan ve 40 yıldır görev yaptığı İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden emekliye ayrıldı. Çelebi, öğretmenler ve öğrencileri tarafından İzmir Marşı ile uğurlandı.
Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig'de sezonun son maçında kendi sahasında Atakaş Hatayspor'u konuk edecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı'nda yaklaşık 16 milyon emekli ve hak sahibine toplam 57,4 milyar lira ikramiye ödeyecek.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vatandaşlarımız, genişletilen kapsamıyla e-Devlet Kapısı'nda kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabilir." dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'un Havza ilçesinde 106 yıl önce karargah olarak kullandığı ve Milli Mücadele'nin ilk karargahı sayılan Atatürk Evi Müzesi, geçen yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Ekolojik Üreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EKOMDER), Türkiye'de yayılış gösteren ve yumrularından salep içeceği yapılan 35 karasal orkidenin endemik türlerini ve üretimi yapılabilen türlerini araştırmayla belirliyor.
Samsun'da hazırlanan projeyle, sinir sistemi hastalığı ALS'nin (Amyotrofik Lateral Skleroz) ilerlemesinin engellenmesi hedefleniyor.
9 Aralık 2024'te Isparta'da meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Teğmen Ceyhun Kalyoncu'nun Rize'nin Çayeli ilçesindeki kabrinin çevresinde düzenlemeler yapılıyor.
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 'Örgütlü nitelikli dolandırıcılık ve yasa dışı bahis' soruşturması kapsamında, Adana, Mersin ve Nevşehir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı.
Rize'nin Hemşin ilçesine bağlı mahallelerin nüfusu belli oldu.
Rize'nin Derepazarı ilçesine bağlı mahalleler arasında Eriklimanı, en fazla nüfusa sahip oldu.
Rize'de 2024 yılında en fazla bebeğin dünyaya geldiği ay ağustos oldu.
Rize'nin İkizdere ilçesinde 1186 kişi ile Çarşı, nüfus bakımından en kalabalık mahalle oldu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Akademi Ödül Töreni yapıldı.
Türkiye'de bal üretiminde ilk sırada yer alan Ordu'da bu yıl bin ton bal ihracatı hedefleniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi için suç duyurusunda bulunan Ozan Özcan, İHA'ya konuştu.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde en fazla nüfusa sahip mahalle Merkez oldu.
