ÇAYKUR'da birinci sürgün yaş çay alımları tamamlandı
27.06.2025 - 16:38Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü birinci sürgün yaş çay alımlarını tamamladı.
- 0
- 0
- 4317
Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü birinci sürgün yaş çay alımlarını tamamladı.
Karadeniz Bölgesi’nde kestane ağaçlarını kurutan gal arısına karşı mücadele sürüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Talip Çeter, mücadelenin etkilerini göstermeye başladığını ve kestane balında rekoltenin tekrar artmasını beklediklerini ifade etti.
Türkiye genelinde olduğu gibi Giresun’la ile ilgili bakıldığında da hemen hemen aynı tablonun göründüğünü belirten Bakan Tekin, şunları söyledi:
Artvin’in Şavşat ilçesi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’nın girişimleriyle bu yıl ilk kez ‘Uluslararası Tasavvuf Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Etkinlik, 2-6 Temmuz 2025 tarihleri arasında 30’dan fazla ülkenin katılımıyla Şavşat Karagöl Milli Parkı’nda gerçekleştirilecek.
Zonguldak Valiliği, yaz aylarında artan orman yangını riskine karşı il genelinde ormanlara girişleri yasakladı. 1 Temmuz ile 30 Eylül 2025 tarihleri arasında geçerli olacak yasak kararına göre vatandaşların ormanlık alanlara girmesi, ateş yakması ve anız temizliği gibi faaliyetlerde bulunması kesin olarak yasaklandı.
Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.
Kastamonu'nun Seydiler ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Hatice Demirhan'ın kağıt rölyef sanatından yaptığı eserler, evinin duvarlarını süslüyor.
Düzce’de yol çalışması nedeniyle bölünen yolda işçi taşıyan 2 servis minibüsü çarpıştı. Kazada iki araçta bulunan 8 işçi yaralandı.
HAK-İŞ Rize İl Başkanı Fatih Kandemir, 'Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü' görüşmelerine ilişkin sert açıklamalarda bulunarak, sendikaların sunduğu teklifin emekçilerin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu belirtti.
Rize-Artvin Havalimanı'na Suudi Arabistan'dan Direkt Sefer Gerçekleşti.
Rize'nin yüksek kesimlerinde kış mevsiminde düşen ve Haziran ayının sonuna gelinmesine rağmen henüz kalkmayan çığlar nedeniyle ulaşıma kapalı olan yollar teker teker açılıyor.
RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Haziran ayı güncel sigara fiyatları araştırılıyor.
Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Boğa Mahallesi’nde Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen yılsonu sergisi, törenle açıldı. Yıl boyunca devam eden kurslarda hazırlanan eserler, vatandaşların beğenisine sunuldu.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, "Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir" dedi.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı tarafından yürütülen ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenen Samsun Uluslararası Öğrenci Akademisi 2025 projesi kapsamında, yabancı uyruklu öğrencilerin yaptığı Ebru sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, 10 yıl önce 900 bin ton olan dünya fındık tüketiminin 1 milyon 200 bin tona ulaştığını belirterek, "Dolayısıyla ne kadar üretirsek, bunun satılacağına da inanıyoruz." dedi.
SAMSUN Kültür Yolu Festivali'nde sanal gerçeklik (VR) teknolojisi ile 12 farklı müze ve birçok tarihi mekanın tanıtımını yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlisi Hakan Demirkan, “Ziyaretçilerimiz, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ya da Ayasofya’nın görkemli iç mekanını deneyimleyebiliyor. Yani Samsun’da bulunan bir kişi, Çanakkale’ye gitmeden oranın atmosferini hissedebiliyor” dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde 10 farklı bölümden mezun olan 440 öğrenci için coşkulu bir mezuniyet töreni düzenledi.
