Rize'nin hava kalitesi temiz çıktı
09.02.2025 - 18:07Rize de yeşil kategoride hava kalitesine sahip.
- 0
- 0
- 1611
Rize de yeşil kategoride hava kalitesine sahip.
Karabük’te hizmet veren KARÇİMSA 30 milyon dolar yatırım ile yıllık 1 milyon ton kapasiteli yeşil çimento üretiminde kullanılacak olan klinker ve granüle cüruf tesisi için çalışmalara başladığını duyurdu.
Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 6 ila 12 derece altına düşecek, çarşamba günü İstanbul ve Ankara'da kar yağışı görülecek.
Giresun Belediyesi filosuna 34 hizmet aracını dahil etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel'de yapılan inceleme sonucunda ayrıntılı hasar tespit raporunu yayımladı.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 40 denetmen yardımcısı alınacak.
Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek ve hafta sonu yağışsız hava hakim olacak.
Yeşil dönüşüm süreçlerine odaklanan Türkiye, "atık stratejisi"ni güncelleyerek, bilgisayarlardan cep telefonlarına kadar birçok eşyanın kullanım ömürlerini uzatmayı ve çevreye etkilerini azaltmayı hedefliyor.
Artvin'in Arhavi ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybettiği heyelanla ilgili hazırlanan raporda afetin moloz çığı şeklinde geliştiği, hareket eden malzemenin ise 100 bin 57 metrekare hacme sahip olduğu bildirildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2024 yılı sıcaklık ve yağış raporlarını yayımladı. Rapora göre 2024, son 53 yılın en sıcak yılı oldu.
Sinop'un Durağan ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapımı tamamlanan 177 konut ile 4 iş yeri hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2024 yılı sıcaklık ve yağış raporlarını yayımladı. Rapora göre 2024, son 53 yılın en sıcak yılı oldu.
Türkiye'de geçen ay yağış, Aralık 2023'e göre yüzde 7 arttı, yağışlar bu dönemde Ege Bölgesi'nde son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yıl sonuna kadar tüm illerde hayata geçirilecek, "Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA)" sistemiyle ilgili 11 soruda merak edilenleri yanıtladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 527 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, ÖSYM aracılığıyla KPSS puan türüne göre gerçekleştirilecektir.
Niğde İl Tapu ve Kadastro Müdürü Adem Ekinci Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde 1 Ocak 2025 itibarıyla eski tip nüfus cüzdanlarıyla işlem yapılamayacağını söyledi.
UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Sinop Kalesi, yıllar önce üzerine inşa edilen "kalekondu" olarak anılan yapılardan kamulaştırmayla kurtarılacak.
Tapu müdürlüklerinde 1 Ocak 2025 itibarıyla eski tip nüfus cüzdanlarıyla işlem yapılamayacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara verilen aylık kira yardımının, 2025'ten itibaren 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkarılacağını söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliği ile yürütülen “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Samsun'da kömür yardımı alan 198 evde doğal gaz dönüşümü tamamlandı. İl genelinde 250 evde daha doğal gaz dönüşümünün yapılması planlanıyor.
