Türkiye'nin ham çelik üretimi Kasım 2023'te yıllık bazda yüzde 25,4 arttı
02.01.2024 - 17:59Türkiye'nin ham çelik üretimi, Kasım 2023'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,4 artarak 3 milyon ton oldu.
- 0
- 0
- 3553
Türkiye'nin ham çelik üretimi, Kasım 2023'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,4 artarak 3 milyon ton oldu.
Türk cam işleme sanayiinde bir ilke imza atıldı. Firmanın kurduğu, 12 metre uzunluğunda cam işleme kapasitesine sahip olan Türkiye’nin ilk tesisi için ilk kez 12 metrelik cam üretimi yapıldı.
Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, 2023 yılında 2 bin 730 dönüm alanda kenevir üreterek Türkiye’de en çok kenevir üretimi yapan il olduklarını, bu yıl ise üretimi arttırarak 5 ila 10 bin dekar alanda kenevir üretimi gerçekleştirerek kenevirde üs olmaya devam edeceklerini söyledi.
Ziraat Bankası, ülke sınırları içinde yapılan tarımsal üretimde kullanılması amacıyla Hazine faiz destekli yatırım ve işletme kredisi kullandıracak.
Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, "Sektörün 2021'deki 40,4 milyon tonluk rekor üretim seviyesini aşacağını ve 2022'deki 15,2 milyon tonluk ihracat seviyesine ulaşağını tahmin ediyoruz." dedi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon'u çikolata üretim merkezi yapmak için çalıştıklarını bildirdi.
Dünya çay üretiminin önemli bir kısmının gerçekleştirildiği Rize'den, 15 Aralık Dünya Çay Gününü kutluyoruz.
Türkiye'nin 4 büyük kızıl geyik üretim istasyonundan biri olan Samsun'daki Kunduz Geyik Üretim İstasyonu'nda şu ana kadar 87 kızıl geyik üretilerek tabiata bırakıldı.
Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali (HES) Karakaya HES'in 36 yıllık türbinlerinde başlatılan ve 2026'da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, yıllık 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği bildirildi.
Kenya'dan gelen heyeti konuk eden Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, "Kenya’nın kaliteli çay üretim yöntemlerini ülkemizde uygulamak isteriz. Kenya ile ticari olarak alışveriş yapmak isteriz." dedi.
Yapımı 9 yıl süren ve 2022 yılında tamamlanan Türkiye’nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı, 1 yıllık su tutma işleminin ardından yeni yıla enerji üretimiyle girecek.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Verilen desteklerle son 19 yılda 1245 olan yetiştiricilik tesisi sayımız 2 bin 382'ye, 61 bin ton olan yetiştiricilik üretim miktarımız ise 7 kattan fazla artışla 514 bin tona yükseldi." dedi.
Yaş çay üreticilerine 86 TL mazot, 21 TL gübre desteği olmak üzere 107 TL destek verilecek Organik Tarım Desteği Yaş Çay ürün sertifikası (Üretici Grubu) ise 90 TL. Bitkisel üretime verilecek desteklerle ilgili tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Artvin’de Çoruh nehri üzerinde inşa edilen ve su tutma işleminde bir yılı geride bırakan Yusufeli Barajında baraj sularından kısmen etkilenen son köy olan Çeltikdüzü köyünün yarısı sular altında kalırken, yarısı da gölün kıyısında kaldı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) tarafından Rize’de “Kadınların Tarımsal Doğal Üretimde Kooperatifleşmesi Projesi” kapsamında tesis açılışı gerçekleştirildi.
Seri üretimine başlanan, tavada veya ızgarada kızartılabilen peynir, yurt içinde ve dışında tanınan otellerde görev yapan Mengelli aşçılara ve tanıtım amaçlı tarım fuarlarına gönderildi.
Samsun'un Asarcık ilçesinde çiftçilikle uğraşan Yıldız ve Adnan Çekli, hibe desteği ile organik çilek üretimi yaparak ürün çeşitliliğini artırdı.
Enerji yatırımlarına ağırlık veren Rize Belediyesi yatırımlarla birlikte enerji üretimini yükselterek, belediye bütçesine gelir getiriyor. Peki bu enerji yatırımları nelerdir? İşte o yatırımlar...
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin ihracatının son dönemlerde iyi bir şekilde arttığını belirterek, "Üretim tarafı çok fazla şekilde artıyor, organize sanayi bölgeleri aynı şekilde gelişiyor." dedi.
Tokat'ın Erbaa ilçesinde kahve, bitki çayı ve soğuk çay paketleme ve üretimi yapacak fabrikanın temeli atıldı.