Ziraat Odası Başkanları, yaş çay fiyat teklifini açıkladı

Ziraat Odası Başkanları, yaş çay fiyat teklifini açıkladı

  • 1
  • 3

Rize, Artvin ve Trabzon Ziraat Odaları yaş çay fiyatı için ortak açıklamda bulundu. Açıklamada yaş çay fiyatının 25 TL olması gerektiği vurgulandı.

Yaklaşan çay sezonu öncesi yaş çay fiyatı belirleme çalışmaları sürüyor. Rize, Artvin ve Trabzon'da faaliyet gösteren 19 oda başkanının katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. 

Toplantıda, 2024 yılı yaş çay fiyatının 25 TL olması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

2024 yılı yaş çay fiyat çalışmamızı açıklamak üzere Rize, Artvin, Trabzon Ziraat Odaları (Rize, İkizdere, Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Güneysu, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hopa, Arhavi, Borçka, Of, Sürmene, Arakli, Dernekpazarı, Tirebolu) başkanları olarak kamuoyuna açıklamak üzere toplanmış bulunuyoruz.

19 çay bölgesi Ziraat Oda başkanları bölgelerinde yapmış oldukları yaş çay maliyet belirleme çalışmaları sonucunda, odalarımızın ortaya koymuş olduğu yaş yaprak taban fiyatının ekonomik koşullar ve bölgedeki tarımın sürdürülebilir bölge göçünü önleme adına üreticilerimizin “Doğduğu yerde doyması için” yaş çay taban fiyatının 25 tl olmasını talep ediyoruz. Aynı oranda organik yaş çay fiyatında belirlenecek olan çay fiyatının iki katı oranında olmasını talep ediyoruz.

Ayrıca çay sektorunde bizler gibi söz sahibi olan ulusal çay konseyi ve ticaret borsasında  fiyat konusunda çalışmalarını kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz. 2024 yılı tüm üreticilerimize bol kazanç ve hayırlı olmasını diliyoruz.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

  • Misafir

    Misafir

    Geçen sene 15 tl fiyat veren CHP lideri Kemal kilic5aroglunu secmeyip 11 tl veren AKP yine iktidar yaptık bu fiyatı güzel vermesini bekliyoruz geçenlere 9nun dediği oldu busene inşallah güzeldir fiyat verir

    Cevap yaz
    23.04.2024 18:30
  • MUSTAFA YAZICI

    MUSTAFA YAZICI

    Zaten geçen sene ortalamanın altında fiyat belirlendi. Sayın Cumhurbaşkanımız da bilir bu durumu. Bir nebze onu da telefi etmiş oluruz.

    Cevap yaz
    23.04.2024 16:31
  • Misafir 17400 ile 18000 arası olur fiyat

    Misafir 17400 ile 18000 arası olur fiyat

    17400 ile 18000 arasını gecmez

    23.04.2024 17:33
Yorum Yap

Rize Ziraat Odası'ndan çay üreticilerine budama çağrısı

Rize Ziraat Odası'ndan çay üreticilerine budama çağrısı

  • 0
  • 0
Rize'de kentsel dönüşüm konutlarının kuraları çekildi

Rize'de kentsel dönüşüm konutlarının kuraları çekildi

  • 0
  • 1

15. yüzyılın sonlarında Hemşin bölgesine hakim olan devletin adı nedir?