Yurt dışından telefon alanlar dikkat! Mesaj gelemeye başladı

Yurt dışından telefon alanlar dikkat! Mesaj gelemeye başladı

  • 0
  • 0

Yakın tarihlerde yurt dışından alınan telefonların kayıt işlemlerine getirilen yüksek harç bedeli tartışmalara yol açtı.

Yakın tarihlerde yurt dışından alınan telefonların kayıt işlemlerine getirilen yüksek harç bedeli tartışmalara yol açtı. 6 bin 91 TL'den başlayan kayıt ücreti, 20 bin TL'ye yükseltilmişti. 7 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olan bu düzenleme sonrasında, yaklaşık yüz binlerce vatandaş yurt dışından aldıkları telefonlarını zamsız bir şekilde kayıt ettirebilmek için vergi dairelerine koştu.Ancak sorun, vatandaşların harç ücretini ödedikten sonra IMEI (International Mobile Equipment Identity) numaralarını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) kaydettirmemeleriyle ortaya çıktı. Bu durum, birçok vatandaşın telefonlarını kayıt ettirme sürecinde karşılaştığı bir sorun haline geldi.

VATANDAŞLAR "IMEI KAYIT BİLGİSİ BULUNAMAMAKTADIR" HATASI İLE KARŞILAŞIYOR
Bugünlerde, telefonlarını yurt içinde kullanabilmek için belirli bir süreleri bulunan vatandaşlar, telefonlarına "IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır" şeklinde mesajlar gelmeye başladığını fark etti. Bu mesajlar, IMEI kaydını yaptırmamış veya eksik kaydı olan vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

YENİ BİR ÇÖZÜM ARAYIŞI BAŞLADI
Özellikle Temmuz ayında harçlarını yatırmış olan vatandaşlar, bu tarihte yatırılan ücretin geçerli sayılarak bir defaya mahsus olarak kayıtlarının gerçekleşmesi için çabalıyorlar. Ancak, Hazine Bakanlığı'nın bu konuya sıcak bakmadığı ve konuyla ilgili bir çalışma başlattığı öğrenildi. Yeniden kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlardan ise 20 bin TL'lik harç bedelini yeniden ödemeleri isteniyor.

IMEI KAYDI YAPTIRMAYANLAR İÇİN YENİ ÇÖZÜM YOLDA MI?
Bakanlık, şu ana kadar IMEI kaydını yapamamış olan kişilerin, 6 bin 91 TL'lerini vergi dairelerinden geri alarak, yeniden 20 bin TL harç bedelini ödeyerek telefonlarını kayıt ettirebileceklerini açıkladı.

Halen birçok kullanıcı, 6 bin 91 TL'lik kayıt ücretlerini ödedikten sonra cep telefonlarında sinyal sorunları yaşadıklarını ve IMEI kaydı yapmak istediklerinde "IMEI kayıt bilgisi bulunmamaktadır" hatası aldıklarını bildirdi.

Vatandaşlar, bu mağduriyetlerinin giderilmesi için çözüm arayışlarını sürdürüyorlar. Kimi kullanıcılar, BTK ile iletişime geçtikten sonra sorunlarının çözüldüğünü ifade etti.
Yaşanan bu sürecin vatandaşlar üzerindeki etkisi ve sorunun nasıl çözüleceği konusunda çalışmalar devam ediyor.

Haber : Haber Merkezi

Yorum Yap

Ardeşen'de, Bahar Temizliği için kollar sıvandı

Ardeşen'de, Bahar Temizliği için kollar sıvandı

  • 0
  • 0
ÇAYKUR işçi alımında fabrika kontenjanları belli oldu

ÇAYKUR işçi alımında fabrika kontenjanları belli oldu

  • 0
  • 0

Rize, il statüsüne geçtiğinde ilk ilçesi hangisi olmuştur?