Yerel seçim sürecinde adres değişikliği nasıl yapılıyor?

Yerel seçim sürecinde adres değişikliği nasıl yapılıyor?

  • 0
  • 0

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesi adres değişikliği için belirlenen son tarih olan 1 Ekim'in ardından vatandaşların ikametgah değişikliği için nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Türkiye'de seçmenler, 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimler için sandık başına gidecek. 

1 Ekim’den itibaren adresi değişecek olan seçmenler, seçmen listelerinde güncel bilgilerinin yer almasını istiyorlarsa nüfus müdürlüğü ve ilçe seçim kurullarına bizzat başvuracak.

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi, 1 Ekim'den sonra vatandaşların adres değişikliği için elektrik, su, doğalgaz ve internet faturalarını ibraz etmek zorunda olduklarını belirterek, " Faturanın üzerindeki adres, beyan edilen adresle birebir uyumlu olmalı ve o adreste başka kimse oturmamalı. Biz sistemde o adreste kimin oturup, oturmadığını görebiliyoruz. Doluysa o adrese 1. dereceden akrabanız gelmek istiyorsa faturaya gerek yok. Oturan kişiyle taşınmak isteyen kişinin aynı anda beyan vermesi gerekiyor." dedi.

Tüfekçi, adres değişikliğindeki söz konusunu faturaların içeriğine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Faturaların 2023 yılı eylül-ekim aylarına ait olmalıdır. Abonelik sözleşmelerinin 2023 yılı ağustos, eylül, ekim aylarına ait olması gerekir. Muvafakat üzerine adres beyanı alınmaması kalktı. Kişi bizzat kendisi gelecek. Kurumlardan alınan, ödenen makbuz faturaları beyan yerine geçmiyor."

Seçime kadar bu sürecin devam edeceğini belirten Tüfekçi, adres değişikliğinin ardından belirtilen yerde vatandaşların oturmadığının tespit edilmesi durumunda da 6 bin TL idari para cezası kesildiğini hatırlattı.

Tüfekçi, 1 Ekim'de sonra yapılan adres değişikliğinin ardından vatandaşların oy kullanıp, kullanamama yetkisine il ve ilçe seçim kurullarının karar vereceğini ifade etti.

Haber : Melda Aysu

Yorum Yap

Vali Baydaş Yeşilay yönetim kurulu toplantısına katıldı

Vali Baydaş Yeşilay yönetim kurulu toplantısına katıldı

  • 0
  • 0
İnşaattan Hırsızlığa Tutuklama

İnşaattan Hırsızlığa Tutuklama

  • 0
  • 0

Rize'de kurulan ilk çay bahçeleri için hangi şehirden tohum ithal edilmiştir?