WhatsApp kanallar özelliği nedir ve nasıl kullanılır?

WhatsApp kanallar özelliği nedir ve nasıl kullanılır?

  • 1
  • 0

WhatsApp, gizliliği ön planda tuttuğu yeni özelliğini duyurdu. Kullanıcılar, 'Kanallar' özelliği sayesinde durum sekmesini de kapsayacak olan “Güncellemeler” adlı ayrı bir sekmede takip ettikleri kanalların paylaştığı içeriklere erişebilecek.

Konu hakkında açıklama yapan şirket, “WhatsApp’ın Kanallar özelliğinde metin, fotoğraf, video, sticker ve anket gibi standart mesaj bölümünde yer alan tüm teknolojiler kullanılabilecek. Sadece kanal yetkililerinin mesaj yazabileceği özellik, yakında kullanıcılarımıza sunulacak” ifadelerine yer verdi.

Telegram ve Signal'den esinlenilen WhatsApp, kanal özelliği yeni güncelleme ile kullanılmaya başlanacak. Kullanıcılar kanallardan yöneticiler aracılığı ile fotoğraf, metin ve video paylaşacak. Peki, WhatsApp kanalların farkı ne olacak ve nasıl kullanılacak?

GİZLİLİK ÖN PLANDA

WhatsApp yeni duyurduğu kanal özelliğinde gizliliğe son derece önem veriyor. Kullanıcıların katıldığı kanallarda telefon numaraları veya profil resimleri yönetici isteğine göre ya da kullanıcı isteğine göre gösterilmeyecek.

İÇERİKLER ZAMANLA SİLİNECEK

Kanallarda paylaşılan içerikleri otomatik olarak 30 gün sonra silinecek ve kanal yöneticileri ekran görüntüsü alınmasını ve mesajların iletilmesini engelleme seçeneğine sahip olacak.

İLK KİMLER KULLANACAK?

WhatsApp'ın yeni kanal güncellemesi ilk olarak Kolombiya ve Singapur'daki önde gelen küresel isimlerle ve seçili kuruluşlara test edilecek. 

 

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Rize'de Esila için organ bağışı kampanyası düzenlendi

Rize'de Esila için organ bağışı kampanyası düzenlendi

  • 0
  • 0
Kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı yakalandı

Kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0

Rize halk kültüründe 'Kocakarı yılbaşısı' olarak bilinen tarih nedir?