Vali Çeber çay sokağı projesine gösterilen ilgiden memnun

Vali Çeber çay sokağı projesine gösterilen ilgiden memnun

  • 0
  • 0

Rize Valisi Kemal Çeber, deprem bölgesinde kalıcı konutların yapılması amacıyla başlatılan çay sokağı projesine gösterilen vatandaşların yoğun ilgisinden memnun olduğunu söyledi.

Vali Kemal Çeber Rize Valiliği öncülüğünde başlatılan çay sokağı projesi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çay Sokağı Proje'sinin aslında halkın talebi olduğunu dile getiren Çeber, “Rize’de çay sokağı ismiyle bir proje başlattık. Yaşadığımız büyük afetin ardından deprem bölgesinde kalıcı konut aşamasına geçildi. Bizde Rize olarak bu kalıcı konutlara destek verme anlamında çay müstahsillerimize dönük bir proje başlattık. Çay müstahsillerimiz çay alım merkezlerine gittiklerinde çaylarından ne kadarını arzu ederlerse kalıcı konut yapmaya dönük çay sokağı kampanyasına verebilmelerini organize ettiğimiz bir kampanya bu. Valiliğimiz öncülüğünde başladı. Genel koordinatörlüğünü Çaykur Genel Müdürlüğü yapıyor. Halkımız da buna yoğun bir ilgi gösteriyor. Kurumlarımız ve vatandaşlarımız üzerine düşeni yapmaya gayret ediyor. İnşallah güzel sonuçlar alacağız” diye konuştu.

Vali Çeber, afetin ilk anından itibaren Rize’nin üzerine düşeni yaptığını ifade ederek, “Ama bununla yetinmiyoruz. Bu kampanya ile bunu taçlandıracağız. Kampanya sonucunda topladığımız kaynakla belirleyeceğimiz afet bölgesi illerimizin birinde çay sokağı ismiyle bir sokak yapacağız. Orada yapacağımız her bir apartman bu yörenin izlerini taşıyacak. O bölgedeki insanlar onlarca yıl boyunca o sokağa ve apartmanlara girdiği zaman Rize insanın yardımseverliğini, sıcaklığını, samimiyetini ve açık gönüllüğünü görecek. Bizde çay bölgesi olarak üzerimize düşeni yapmış olacağız. Beni en çok memnun eden şey kampanyaya gösterilen yoğun ilgidir. Kampanyamız çay sezonunun sonu kadar devam edecek, belki önümüzdeki çay sezonunda da devam ettireceğiz. Ama çay müstahsillerinin dışında da kampanyaya katılmak isteyenlerde açtığımız hesaplara bağışlarda bulunabilecekler” dedi. 

Öte yanda Rize’de çay sokağına vatandaşların ilgisi devam ediyor.

Çay bahçelerinden topladıkları yaş çayları satmak üzere alım yerlerine gelen üreticiler deprem bölgesine yapılacak olan çay sokağı projesine bağışta bulunmaya devam ediyor. Bağış yapan üreticiler projeyi çok güzel bulduklarını belirterek ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ettiler.

Çaykur Camidağı çay fabrikasına bağlı boğaziçi alım yerinden çaylarını satan üreticilerden Necmi Nur, çay sokağı projesini çok güzel bulduğunu belirterek, “Helali hoş olsun onlara, yapılacak kalıcı konutlara çay sokağı isminin verilmesi Rize için çok güzel olacak” dedi.

Çay bağışında bulunan üreticilerden Hasan Sabitoğlu ise herkesi projeye destek olmaya davet ederek, “Çay sokağı projesi hayırlı uğurlu olsun. Depremde hepimiz çok üzüldük. Çay sokağı projesine katkıda bulunduysak ne mutlu bize. Herkesin bağışta bulunmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mehmet Sadıkoğlu da Çayın deprem bölgesinden yaşatılacak olmasından memnuniyet duyacaklarını ifade ederek “Çok güzel bir proje bu vasıtayla deprem bölgesine yardımda bulunuyoruz. Daha öncede yardımda bulunduk, bizim ürünümüz olan çayın isminin orda yaşatılacak olması bizi çok memnun etti. Projeyi sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

Ali Osman Nur ise “Deprem bölgesine daha öncede yardımlarda bulunduk ama burada Rize adına bir çay sokağı kurulması Rizeliler için gurur vericidir” dedi.

Boğaziçi alım yeri eksperi Ülkü Tula ise üreticilerin çay sokağı projesine çok ilgili olduğunu ifade ederek, “Vatandaşımız çay sokağı projesine çok ilgili, bazen çok duygu dolu anlar yaşıyoruz. Çok güzel katkılarda bulunuyorlar, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çay Sokağı Projesi

Rize Valiliği himayesinde ve Çaykur Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleştirilen proje kapsamında, yaş çay sezonu boyunca çay müstahsillerinin ve hayırsever vatandaşların yapacağı bağışlar ile deprem bölgesinde "Çay Sokağı Projesi" hayata geçirildi.

Nakdi Bağışlar İçin Hesap Adı: Rize Valiliği - TR47 0001 2009 6900 0005 0001 38

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Rize’de FormuLaz yarışlarının tarihi belli oldu

Rize’de FormuLaz yarışlarının tarihi belli oldu

  • 0
  • 0
Uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

Uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

  • 0
  • 0

Hangisi 'İmparatorların Çayı' olarak bilinir?