Vali Baydaş: Şükürler olsun ki can kaybımız yok

Vali Baydaş: Şükürler olsun ki can kaybımız yok

  • 2
  • 0

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kent genelinde etkili olan şiddetli sağanak yağışın ardından herhangi bir can kaybının yaşanmadığını, oluşan hasarların da en kısa sürede onarılacağını belirtti.

Vali Baydaş, gece geç saatte başlayan yoğun yağış sonrası heyelanların meydana geldiği Çayeli ve Güneysu ilçelerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Afetten etkilenen vatandaşlara bir araya gelen Vali Baydaş, "Afetin yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin tüm birimleri harekete geçmiştir. Şükürler olsun ki can kaybımız yok. Oluşan hasarlarda en kısa sürede onarılacaktır" dedi.

Şu Ana Kadar 26 Vatandaş Tahliye Edildi

Bu arada Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde şiddetini artıran yağışlar neticesinde Çayeli’nde metrekareye 206 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Açıklamada, ilk alınan bilgilere göre Çayeli'nde 9 köy Güneysu'da ise 4 olmak üzere toplam 13 köyün yağışlardan etkilendiği kaydedilerek, "Şu ana kadar 26 vatandaş tahliye edilmiştir. Ölü ya da yaralı yoktur. AFAD, DSİ, Karayolları ve Rize İl Özel İdaresi olmak üzere toplam 182 personel, 74 iş makinesi ve 10 araçla çalışmalara devam etmektedir. Altyapı, yol açma, tahkimat, hasar ve zarar tespit çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Yoldan çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Yoldan çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

  • 0
  • 0
Rize'den Filistin eylemlerine destek

Rize'den Filistin eylemlerine destek

  • 0
  • 0

Hokelenmek ne demektir?