Vali Baydaş: Baltayla değil neşterle işçilik yapmak gerekecek

Vali Baydaş: Baltayla değil neşterle işçilik yapmak gerekecek

  • 0
  • 0

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, şehrin doğal güzellikleri ve turizm açısından önemli olan Fırtına Vadisi ve Ayder yaylasında kaçak bungalovlar ve konaklama yerlerini engellemeye yönelik çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş basın mensupları ile buluştu. Basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Fırtına Vadisi çevresindeki kaçak yapılaşmanın farkında olduğunu belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş,” Rize’de artan turizmle birlikte konaklama talebi arttı. Bu sorun sadece Rize ve Fırtına Vadisi'nin değil, komşu şehirlerin de sorunu haline geldi. Bu kaçak yerleşimler derenin içerisine yapılarını yapabiliyor bu yapılar atıklarını vadiye boşaltarak çevre kirliliğine sebep oluyor. Kaçak bungalovlar ve izinsiz konaklama yerleri konusunda bir ekip oluşturduk. Hukuki süreçleri ve nasıl bir yaklaşım izleyeceğimizi planlıyoruz çalışma ekibimiz işin kolluk tarafı ve turizm tarafını ayrıca ekiplerimiz çalışıyorlar.” dedi. 

Kaçak yapılar ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirten Baydaş,”Yöntemlerimiz şehrin turizmini olumsuz etkilememesi ve kaçak konaklamanın büyümesini engellemeye yönelik planlamalar yapacağız. Amiyane tabirle baltayla değil neşterle işçilik yapmak gerekecek. Bir yol haritası çıkardığımızda bu kaçak yapılar ile çalışmalarımız başlayacak. Ayder ve Fırtına Vadisi, Rize'nin göz bebeği ve bu sorunlara karşı çalışmalar yürüteceğiz.” diye konuştu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de

Tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de

  • 0
  • 0
Ulusal Çay Kongresi Rize’de düzenlenecek

Ulusal Çay Kongresi Rize’de düzenlenecek

  • 0
  • 0

Türkiye'de sadece Kaçkar'da 3000 metre yükseklikte görülebilen bitki hangisidir?