Uzm. Dr Yurtsever: Yenilmesini istemediğimiz gıdaları vücuttan temizliyoruz

Uzm. Dr Yurtsever: Yenilmesini istemediğimiz gıdaları vücuttan temizliyoruz

  • 0
  • 0

Uzman Doktor Selim Yurtsever, yenilmesini istemediğimiz gıdaları vücuttan temizliyoruz.

Uzman Doktor Selim Yurtsever, kliniğinde yaptığı tedaviler hakkında Rize Takip'e konuştu.

20 yıldır acil tıp uzmanı olarak devlette yaptığı görevin ardından Rize’de kendi kliniğini açan Yurtsever, kilo verme, sigara bırakma, ozon tedavileri, hacamat gibi birçok farklı konuda vatandaşlara profesyonel olarak hizmet veriyor. 

Getat (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ile adının bile duyulmadığı hastalıklar ve birçok farklı konuda hastaları tedavi ettiğini dile getiren Yurtsever, “Diyetisyenlerde olan mantık gibi kalori ölçülüp, diyet listesi verdiğimiz bir yöntemimiz yok. İnsan çalışmalarıyla işi detaylandırarak, tahliller arası ilişkileri inceleyerek oluşturulan geniş kapsamlı bir süreç ile danışanlarımızı tedavi ediyoruz. Patolojik olarak iştah açan, metabolizmayı yavaşlatan, kilo vermeyi engelleyen, kilo almaya meyil yaratan durum varsa tedavisini gerçekleştiriyoruz ve bunu yaparken kimyasaldan uzak durmaya çalışıyoruz” dedi. 

“Yenilmesini istemediğimiz gıdaları vücuttan temizliyoruz”
Getat metodundan destek aldığını ifade eden Yurtsever, “Ozon uygulayıp metabolizma hızlandırıyoruz. Vücudu kendi kendini temizler hale getiriyoruz. Biofeedback ile hastanın öncelikle iştahını kıstıktan sonra bir de vücudun bağımlılığından, gıda metabolizmalarından dolayı yemek yeme isteğinden vücudunu arındırmak istiyoruz. Biofeedback ile yenilmesini istemediğimiz gıdaları vücuttan temizliyoruz. Bu sayede vücudun o besini yeme isteği ortadan kalkıyor. Fakat zihniniz o yemeği sevdiğinizi bildiği için zihni kontrol etmek sizin elinizde. Çünkü zihnin önüne geçmek mümkün değil. Bizim amacımız aşırı yeme isteğini ortadan kaldırmak” diye konuştu. 

“Bach ile duygusal ve strese bağlı yemenin önüne geçiyoruz”
Duygusal ve strese bağlı yemeyi kontrol etmenin çok önemli olduğunu söyleyen Yurtsever, “Hasta TV karşısına geçince mısır patlatmak ister. Hanımlar arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde çay demler ve yanına kek yapar. Buna duygusal yeme diyoruz. Burada vücudun değil duygusal yemenin isteği var. BACH tedavisi ile duygusal yeme dürtüsünün önüne geçiyoruz. Sağlıklı olunca verilebilecek en fazla kiloyu zaten verirsiniz” ifadelerine yer verdi. 

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Kemalpaşa Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Kemalpaşa Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0
Türkiye'de ortalama hane halkı büyüklüğü geçen yıl 3,14 kişiye geriledi

Türkiye'de ortalama hane halkı büyüklüğü geçen yıl 3,14 kişiye geriledi

  • 0
  • 0

Rize'de portakal ve limon yetiştiriciliğini yazan Osmanlı Ermenisi yazarı kimdir?