Ünlü Şef Umut Karakuş Rize’ye geliyor

Ünlü Şef Umut Karakuş Rize’ye geliyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı '3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri'ne Şef Umut Karakuş katılacak.

Yeşili mavi ile buluşturan, doğası, kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağıyla bilinen Rize’de, yöresel lezzetlerin tanıtılacağı Rize Belediyesi’nin düzenlediği 3. Ulusal GastroRize Festivali, 13-14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak. 

GastroRize’nin ilk gününde Şef Umut Karakuş saat 17:00'de yapacağı Workshop ile sevenleri ile buluşacak. Karakuş, ayrıca Festival alanında Rize’nin kendine has  ürünlerini yorumlayarak ziyaretçilere sunacak.

Umut Karakuş Kimdir?
Umut Karakuş, Ağrı'da doğmuş bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Zorlu zamanlar ve göçlerle büyümüş, umutlu dönemlerin çocuğudur. 12 yaşına kadar Ağrı'da yaşadıktan sonra İstanbul'a taşınmıştır.

Eğitimini Fransız mutfağı ve pastacılık üzerine almış, ancak uzun süredir Türk-Anadolu mutfağıyla ilgilenmektedir. Birçok farklı işte görev almış, markalara danışmanlık yapmış ve 2011 yılından beri mutfak şefliği yapmaktadır. Türkiye'deki ilk projesi Double Meze Bar'dır. Ardından Londra'da çeşitli projelerde yer almış ve Türkiye'de Fairmont ve Oligarak'ta şeflik yapmıştır. 2019 yılında kendi restoranı Muutto'yu açmıştır.

Umut Karakuş, ailesinin mesleği olan restorancılığı kendi inançları ve sevgisiyle icra etmektedir. Türk mutfağını ve Anadolu mutfağını teknik olarak değerli bulmaktadır ve bu alanın geleceği için büyük potansiyel görmektedir. Bu nedenle kendini Türk mutfağına adamış ve bu alanda çalışan bir şef olarak tanımlanabilir

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

Motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

  • 0
  • 0
Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

  • 0
  • 0

Pazar ile Çayeli ilçelerini ayırarak Karadeniz'e dökülen derenin adı nedir?