Ünlü Şef Türev Uludağ Rize’ye geliyor

Ünlü Şef Türev Uludağ Rize’ye geliyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı '3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri'ne ünlü şef ve yemek programı sunucusu Türev Uludağ katılacak.

Yeşili mavi ile buluşturan, doğası, kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağıyla bilinen Rize’de, yöresel lezzetlerin tanıtılacağı Rize Belediyesi’nin düzenlediği 3. Ulusal GastroRize Festivali, 13-14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak. 

GastroRize’nin ilk gününde ünlü şef Türev Uludağ saat 17:00’de yapacağı Workshop ile sevenleri ile buluşacak. Uludağ, ayrıca Festival alanında Rize’nin kendine has ürünlerini yorumluyacak.

Türev Uludağ Kimdir?
Türev Uludağ, 1987 tarihinde Adana Pozantı'da dünyaya geldi. Onu daha çok tanımamıza vesile olan lakabı ise "Dünyayı Yiyen Adam"dır. Aynı zamanda aşçılık mesleğini icra etmektedir.

İki kız kardeşe sahiptir. Kardeşlerinin isimleri ise İşlev ve Söylev'dir. Annesi ve babası emekli öğretmendir. Bu bilgileri ise bir röportajında kendi ağzından dile getirmiştir. Evli ve Uraz adında bir erkek çocuğa sahiptir.

Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Turizm bölümünde almıştır. Ayrıca Craft Akamide'de Kamera Önü Oyunculuk bölümünde de eğitim görmüştür. Bu yönüyle kameralara çok hakimdir ve ekrana sıcaklığını daha iyi yansıtarak reytinglerine olumlu katkı sağlar.

2010 senesinde Beşiktaş'ta 'Reçel Türevleri' isminde bir kahvaltı mekanı açarak adını duyuracağını o zamanlardan belli etmiştir. Reçellerini yapan kişi ise annesidir. Adana Pozantı'da bir üretim tesisleri vardır ve ünlü isimlerin de kaldığı büyük otellere reçel satmaktadır.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

  • 0
  • 0
TKİ'de iş kazaları son 20 yılda yüzde 85 azaldı

TKİ'de iş kazaları son 20 yılda yüzde 85 azaldı

  • 0
  • 0

Şarkılara da konu olan 'Marsis Dağı' hangi ilçededir?