Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç Rize’ye geliyor

Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevinç Rize’ye geliyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı '3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri'ne Şef Eyüp Kemal Sevinç katılacak.

Yeşili mavi ile buluşturan, doğası, kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağıyla bilinen Rize’de, yöresel lezzetlerin tanıtılacağı Rize Belediyesi’nin düzenlediği 3. Ulusal GastroRize Festivali, 13-14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak. 

GastroRize’de Şef Eyüp Kemal Sevinç festivalde 13 Ekim Cuma günü saat 17:00'de yapacağı Workshop ile sevenleri ile buluşacak. Sevinç, ayrıca Festival alanında Rize’nin kendine has  ürünlerini yorumlayarak ziyaretçilere sunacak.

Şef Eyüp Kemal Sevinç Kimdir?
Eyüp Kemal Sevinç, İstanbul doğumlu bir aşçıdır. İlk olarak aile mirası olan aşçılıkla tanışmış ve bu mesleği benimsemiştir. Profesyonel kariyerine 1991 yılında Borsa Lokantası'nda başlamış ve daha sonra birçok önemli otel ve restoranda çalışmıştır.

Sevinç, aşçılık alanında birçok ödül kazanmış ve Türkiye'yi uluslararası yemek yarışmalarında temsil etmiştir. Aynı zamanda Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda Mutfak Şefi olarak görev yapmış ve Türkiye Aşçılar Milli Takımı'nın kurucu üyelerinden biri olmuştur.

Kariyeri boyunca birçok ünlü şefle çalışmış ve farklı kültürlere ait mutfak deneyimleri edinmiştir. Ayrıca eğitimci kimliğiyle de tanınır ve birçok ulusal ve uluslararası yemek yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.

Eyüp Kemal Sevinç aynı zamanda yemek kitapları yazmış, televizyon programları sunmuş ve birçok üniversitede eğitim vermiştir. Kendi markası olan Gourmet&Styling Yeme-İçme ve Yaşam Dergisi'nin imtiyaz sahibidir.

Sevinç aynı zamanda EKS Mutfak Akademisi'ni kurmuş ve birçok eğitim ve organizasyonun yanı sıra markalara danışmanlık hizmeti vermektedir. Birçok ulusal ve uluslararası projede aktif olarak yer almıştır.

Eyüp Kemal Sevinç evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

Uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

  • 0
  • 0
Metruk binaların girişleri kapatıldı

Metruk binaların girişleri kapatıldı

  • 0
  • 0

Çağlayan Köprüsü Rize'nin hangi ilçesindedir?