Ünlü Şef Cüneyt Asan Rize’ye geliyor

Ünlü Şef Cüneyt Asan Rize’ye geliyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı '3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri'ne Ünlü Şef Cüneyt Asan katılacak.

Yeşili mavi ile buluşturan, doğası, kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağıyla bilinen Rize’de, yöresel lezzetlerin tanıtılacağı Rize Belediyesi’nin düzenlediği 3. Ulusal GastroRize Festivali, 13-14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak. 

GastroRize’nin ilk gününde ünlü şef Cüneyt Asan saat 17:00’de yapacağı Workshop ile sevenleri ile buluşacak. Asan, ayrıca Rize mutfağında yer alan yemekleri takipçileriyle birlikte geniş kitlelere ulaştırarak yöre mutfağına katkıda bulunacak.

Cüneyt Asan Kimdir? 
Cüneyt Asan 1959 yılında Erzincan‘da dünyaya geldi. 2 yaşındayken İstanbul’a geldi. İlkokul 3. sınıftayken Bostancı Kasaplar çarşısında bir kasapta çırak olarak çalışmaya başladı. Çıraklıktan ustabaşçılığa geçiş sürecini yaşadığı kasaptan, 1980 yılında askerlik görevini yerine getirebilmek için ayrıldı.  Askerlik dönüşü, çalışmış olduğu kasabı satın alarak birlikte bir ortaklığa adım atıp, toptan ve perakende et işi yapmaya başladı. Ortaklığın 5. yılında kendi et üretimlerini yapabilmek amacı ile Tekirdağ -Malkara ‘da et üretim çiftliğini kurdular.

1992 yılında restorancılık sektörüne taşınma kararı alıp, ilk Günaydın Restaurant’ı Küçükyalı Çamlık’ta kurdular. Artan müşteri talebini karşılayabilmek için 1994 yılında Bostancı şubesine taşınmıştır. Ardından Suadiye, Etiler ve Kozyatağı şubeleri faaliyete geçmiştir. Günaydın Et, bugün her biri öz sermaye ile kurulmuş olan 37 şube, 1 merkez lojistik ve 1 merkez depo olmakla birlikte restoran sektöründe Türkiye’nin devleri arasındadır.

Alanında her zaman yenilikleri ve farklılıkları takip eden Cüneyt Asan; Günaydın Et, Günaydın Kasap/Steak House, Günaydın Köfte/Döner markalarıyla sektöre hizmet veren ve Türkiye’de yapılan “En İyi 10 Restoran” seçimlerinde her zaman ilk sıralarda yer alan bir isimdir.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Bariyere çarpan cipin sürücüsü öldü

Bariyere çarpan cipin sürücüsü öldü

  • 0
  • 0
Zihniderin Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Zihniderin Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

1928'de Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nce pasaportsuz olarak sınırı geçme suçunda mahkum edilen ünlü şair?