Ünlü şef Ali Demir Rize’ye geliyor

Ünlü şef Ali Demir Rize’ye geliyor

  • 2
  • 0

Rize Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı '3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri'ne ünlü şef ve yemek programcısı Ali Demir katılacak.

Yeşili mavi ile buluşturan, doğası, kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağıyla bilinen Rize’de, yöresel lezzetlerin tanıtılacağı Rize Belediyesi’nin düzenlediği 3. Ulusal GastroRize Festivali, 13-14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak. 

GastroRize’nin son gününde ünlü şef Ali Demir saat 15:00’de yapacağı Workshop ile sevenleri ile buluşacak. Ali Demir, ayrıca Festival alanında Rize’nin kendine has ürünlerini yorumluyacak.

Ali Demir Kimdir?
Ali Demir, Mardin kökenli bir aşçıdır ve aşçılık mesleğini 40 yıldır sürdürmektedir. Aynı zamanda son 20 yıldır yurtdışı ve yurtiçi mekanlarda mutfak konsepti ve menü danışmanlığı yapmaktadır. Demir, dünya genelinde yaklaşık 40 ülkede restoranlar ve mutfaklar konusunda danışmanlık yapmıştır. 2018 yılında ise kendi konseptini Çin'de 5 bin metrekarelik bir alanda sıfırdan Türk restoranı açarak önemli bir işe imza atmıştır.

Ali Demir, Türkiye'de tanınmış markalarla işbirliği yapmaktadır ve aynı zamanda çeşitli üniversitelerde gastronomi dersleri vermektedir. Ayrıca televizyon programlarında sunuculuk yapmaktadır ve gastronomi alanında sürekli olarak eğitim vermeye devam etmektedir. Türkiye'de önemli gastronomi festivallerinde önemli görevler üstlenen Demir, yurtdışı ve yurtiçinde çeşitli workshoplar düzenlemektedir.

Ali Demir'in gastronomi bilgilerini AL&DE Mutfak Danışmanlık Group adı altında danışmanlık vermektedir. 

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Palut: Samsunspor maçıyla tekrar yükselişe geçmek İstiyoruz

Palut: Samsunspor maçıyla tekrar yükselişe geçmek İstiyoruz

  • 0
  • 0
Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

  • 0
  • 0

1939 yılında Rize'den ilk olarak hangi şehir ile telefon görüşmesi yapılmıştır?