Üniversiteliler Çay ve Rize Sergisiyle Rize’yi tanıdı

Üniversiteliler Çay ve Rize Sergisiyle Rize’yi tanıdı

  • 3
  • 0

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) öğrencilerinin sosyal uyumunu sağlamak için 'RİZELUYUM' etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Rize Takip Medya Grubu tarafından ‘Rize ve Çay’ konulu fotoğraf sergisi görücüye çıktı.

İl Sağlık Müdürlüğü, kente gelen öğrencilerin sosyal uyumunu sağlamak ve psikolojik dayanıklılığını arttırmak için RTEÜ Zihni Derin Kampüsü'nde 'RizelUYUM' etkinliği düzenledi. İldeki kamu kurumlarının da destek verdiği programda; şehrin sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal zenginlikleri tanıtıldı. 

Stantlarda Rize'yi tanıma fırsatı bulan öğrenciler, yörede yer alan doğal ve kültürel ürünlerle de buluştu. Programda Rize Ebrulu Sanat Derneği, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kapsamında 100 Türk bayrağını ebru sanatı ile resmetti.

Etkinlikte fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Aytekin Kalender ve gazeteci Muhittin Sandıkçı öncülüğünde "Çay ve Rize" fotoğraf sergisi de açıldı. 

Sergide, çayın tarladan bardağa zorlu yolculuğunu anlatan 30 fotoğrafla üniversitelilere çay tarımı tanıtıldı. Sergiyi gezenler arasında Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve RTEÜ Rektörü Yusuf Yılmaz sergiyi gezdi.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Sümer Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Sümer Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0
Bariyere çarpan cipin sürücüsü öldü

Bariyere çarpan cipin sürücüsü öldü

  • 0
  • 0

Karadeniz'de en uzun sahil şeridine sahip ülke?