Tüylüoğlu'ndan eleştiri: İki şehrin arasını açıyorlar

Tüylüoğlu'ndan eleştiri: İki şehrin arasını açıyorlar

  • 1
  • 0

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tüylüoğlu, Günebakış gazetesinde yer alan yazılara atıfta bulunarak "Rize Artvin olarak bizler hakkımızı olanı en yakın zamanda alacağımızdan şüphemiz yok. Nedir bunların derdi" dedi.

Gazete farklı zamanlarda yaptığı, "Rize-Artvin Havalimanı açılmadan personel krizi çıktı, Rize'nin derdi hala Trabzon Havalimanı, Trabzon Havalimanı gerçeği ve Rize-Van'dan yükselen sesler, Trabzon Havalimanı bölgedeki havalimanlarını katladı, Trabzon Havalimanı bölgede fark attı, Rize, Trabzon'un uçak seferlerinden rahatsız, Bölgedeki iki havalimanı bir Trabzon Havalimanı yapmıyor" başlıklı haberleri ile iki şehir arasında gerilimi artırmaya çalışarak, Trabzon milliyetçiliği yapıyor. 

Trabzon'nun Günebakış haber sitesinin, Rize-Artvin Havalimanı daha açılmadan başlayan karalama kampanyalarına yoğun bir şekilde devam ederek, iki ilin arasını açmak için büyük çaba içerisinde olduğunu ifade eden (RTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tüylüoğlu, “Yıllarca Rize’de gazetesini satan ve hala satmaya devam ederek Rize’den de belirli bir ekonomik gelir sağlayanlar, sözde gazetecilik adı altında etnik milliyetçilik yapmaya çalışan bu kişilerin dertlerinin ne olduğunu toplum olarak anlayamamış olsak da kıskançlık seviyesini açan bu tutumlarının hesabının sorulması gerekiyor. 65 yıllık bir havalimanıyla henüz 1 yıl önce açılan Rize-Artvin Havalimanı’nı sürekli kıyaslayıp propaganda yapmaya çalışan sözde gazeteciler, Trabzonlu Turizm tesisleri esnafı ve tüccarı tarafından uygulanan fahiş fiyat ilgisizlik ve hor görme gibi konulardan dolay: Turistlerin kisa zaman sonra Trabzon'u terk edip Rize’yi tercih edeceğini düşündükleri için mi bu sataşma ve korkular ilerleyen yıllarda anlamış olacağız” dedi.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NIN HAKKI OLANI KISA ZAMANDA ALACAĞINDAN TEREDDÜTÜMÜZ YOK”

Tüylüoğlu, Rize-Artvin Havalimanı için birçok konuda engellemelerin oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Ulaştırma Bakanlığı’ndaki Trabzonlu bürokratların engellemeleri sonucunda Rize-Artvin Havalimanı’nın uçak sefer sayılarının artırılması engellemelerinden, yer hizmetleri bedellerinin yüksek tutulmasına varıncaya kadar birçok konuda engellemeler oluşturulmaya çalışılmış olsa da Rize ve Artvin'in hakkı olanı kısa zamanda alacağından tereddütümüz yok. Gidiş-Dönüş Doluluk oranının %100 olacağı tespit edilmiş, bazi seferlerin dahi başlatılmaması, aynı yöndeki bilet fiyatlarının Trabzon'a göre Rize-Artvin Havalimanı’nda çok daha yüksek olması, ILS sisteminin kurulmaması, GP istasyonunun olmaması, ışıklandırma sistemi vs gibi konular… Bu tip engellemelerin olduğunun gerçek kanıtlarıdır” diye konuştu.

Gazete yorum olarak yaptığı haberinde “Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 40 dakikalık mesafede Rize'ye yapılan havalimanı bölge için hiç şüphesiz gerekli ve önemli bir destinasyon. Ovit Tüneli gibi atıl bir yatırım olmasına rağmen Rize'nin şuur altında yatan Trabzon ile mücadele Havalimanında da kendini gösteriyor.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Rize’de 5 yıldır çözülemeyen sorun

Rize’de 5 yıldır çözülemeyen sorun

  • 0
  • 0
Rize'nin tarihi ortan köprüsü ziyaretçileri çekmeye devam ediyor

Rize'nin tarihi ortan köprüsü ziyaretçileri çekmeye devam ediyor

  • 0
  • 0

2018-2021 yılları arasında Çaykur Rizespor başkanlığını üstlenen kişi kimdir?