Türk Mutfağı Haftası'nda Rize’nin coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı

  • 1
  • 0

Rize'de 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı. Etkinlik kapsamında Rize’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri tanıtıldı.

Rize Valiliği  himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda paydaş kurum ve turizm sektörünün katkılarıyla yürütülen Türk Mutfağı Haftası Rize'deki etkinliklerle kutlandı.

Çay çarşısında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan stantlarda Rize’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri başta olmak üzere hazırlanan ürünler ikram edildi.  Etkinlik kapsamında elle çay yapımı, çay demleme sunumu ve çay çeşitlerinin tanıtım ve tadım programı da yapıldı. Programda ayrıca Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş’tan gelen misafirlerin yöresel lezzet tanıtımları ve ikramları da yer aldı.
 
Programa katılan Rize Valisi Kemal Çeber ve beraberindeki protokol üyeleri kurulan stantları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgiler aldı. Etkinlik alanında kurulan yayıkta ayran yapan Vali Çeber, kuzinenin başına geçerek ekmek pişirdi. Yoğun bir ilginin olduğu program vatandaşlar tarafında büyük beğeni topladı. Yabancı öğrencilerin katılımıyla düzenlenen çay demleme yarışması yoğun ilgi gördü.

RİZE ÇAYIN BAŞKENTİDİR 
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, “Binlerce yıllık bir medeniyetin mirasçılıları olarak kadim bir kültür ve çok geniş bir mutfak çeşitliliğine sahip bir ülkeyiz.  Türk mutfağı da kültürümüz içinde önemli yeri olan ve dünyada da kabul gören bir mutfaktır. Bizim buna sahip çıkmamız lazım. Bizde Rize’de böyle bir etkinlik yaptık. Burada hem Karadeniz mutfağı var hem de depremzede misafirlerimizin mutfağı var.  Karadeniz mutfağı kendine özgü geniş ve lezzetli bir mutfaktır. Bunla ilgili de bolca çeşit ürünümüz burada yer alıyor. Tabi bizim için çok özel olan ürün ise çaydır. Rize çayın başkentidir.  Dolaysıyla Rize çayı sürekli üzerinde çalıştığımız yeni yeni ürünlerle çeşitliliğini arttırdığımız ve her şeyinden istifade etmeye çalıştığımız üründür. Çay sadece Rize için değil ülkemiz içinde çok önemli bir üründür. Onun içinde Rize çayını mutfak faaliyetlerimizde bolca kullanıyoruz” dedi.
 
Türk Mutfağı Haftası programına; Rize Valisi Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve eşi Fatma Metin, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Kaymakamlar, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında Valiliklerimiz bünyelerinde yapılan etkinliklerle "Türk Mutfağı Haftası" 81 İlimizde ve Büyükelçiliklerimiz/Başkonsolosluklarımız bünyesinde yapılan etkinliklerle de yurt dışında kutlanıyor.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

2023'te yaş çay alım fiyatı ve kuru çay zamları

2023'te yaş çay alım fiyatı ve kuru çay zamları

  • 0
  • 0
Kazada vefat eden 3 yaşındaki çocuğun cenazesi defnedildi

Kazada vefat eden 3 yaşındaki çocuğun cenazesi defnedildi

  • 0
  • 0

Rizeli bürokrat Fehmi Rasim Çelik Rize'nin hangi ilçesindendir?