Temurci: Çayın sorunlarını konuşmak için aynı partiden olmamıza gerek yok

Temurci: Çayın sorunlarını konuşmak için aynı partiden olmamıza gerek yok

  • 0
  • 0

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, "Çayın mutlaka ayakta kalması ve özelde bölge insanına genelde ise ülkemize sağladığı katma değer için ÇAYKUR'a sahip çıkmamız şart" dedi.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, beraberinde İl Başkanı Osman Civelek ve heyetiyle birlikte Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan’ı ziyaret etti.

Rize Ziraat Odası'nın çalışmaları hakkında bilgiler alan Temurci, "Rize Ziraat Odası faaliyetlerini Rizeli olmamız vesilesiyle yakından takip ediyorum. Çünkü faaliyet alanınız içerisinde yer alan çay ve ÇAYKUR bizim için değerli olduğu kadar ülkemiz açısından da değer taşımaktadır. Bilgi aktardığınız konularda nasıl bir hassasiyet içerisinde olduğunuz ve uğraş verdiğinizi görmekteyiz." diye konuştu.

"Yaş Çaya Verilen Taban Fiyatı Güncellenmesi Gerekmektedir"
Temurci, çay sektörünün sorunlarını ortak hareket edilerek çözülebileceğini belirterek, "ÇAYKUR’un ve çayın sorunlarını konuşmak için aynı partiden olmamıza gerek yok. Çünkü başka ÇAYKUR yok. Bu konuda siyasi partiler olarak veya muhalefet partileri olarak şunu açıkça söylemek isterim ki: Seçimden önce dolar kuru neydi? Mazotun litre fiyatı neydi? Bunları baz alırsak acil olarak yaş çaya verilen taban fiyatı güncellenmesi gerekmektedir. ÇAYKUR’un ve çayın mutlaka ayakta kalması ve özelde bölge insanına genelde ise ülkemize sağladığı katma değer için ÇAYKUR'a sahip çıkmamız şart." ifadelerini kullandı.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan da çay, ÇAYKUR ve müstahsilin sorunlarını çözmek adına çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçı ne zaman oynanacak?

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçı ne zaman oynanacak?

  • 0
  • 0
Minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı

Minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

2020'de 106 yaşında vefat eden Cumhuriyet döneminin ilk kadın öğretmenlerinden olan Rizeli eğitimci?