Tarakçı'dan 'Karalahana Çorbası' tepkisi

Tarakçı'dan 'Karalahana Çorbası' tepkisi

  • 0
  • 0

TasteAtlas tarafından yapılan araştırmada, 'dünyanın en kötü 100 yemeği' arasında karalahana çorbasının yer almasına tepkiler sürüyor. Nalia Karadeniz Mutfağı kurucusu Süleyman Tarakçı, 20 Aralık'ı 'Karalahana Çorbası İçme Günü' ilan edeceklerini belirtti.

Gastronomi dünyasında araştırmalar yapan TasteAtlas, küresel mutfaklardan çeşitli yemekleri değerlendirerek 'dünyanın en kötü 100 yemeği'ni seçerek bunların içerisine karalahana çorbasını da koydu. 

Karalahana çorbasının en kötü yemekler arasında yer almasına Nalia Karadeniz Mutfağı kurucusu Süleyman Tarakçı'dan tepki geldi.

Karalahana çorbası ile ilgili bu olumsuz haberleri kabul etmediğini belirten Tarakçı, noter huzurunda yöresel lezzetin kayıt altına alacaklarını açıkladı.

Yapacakları çalışma hakkında değerlendirmede bulunan Tarakçı, "Ülke ve bölge mutfak kültürümüz adına yapacağımız bu çalışma sonucunda 20 Aralık Çarşamba gününü 'Karalahana Çorbası İçme Günü' ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarakçı, Nalia Karadeniz Mutfağı'nın Bağcılar Cornerlife Güneşli Şubesi'nde 20 Aralık Çarşamba günü saat 11.30-14.30 ile 18.30-20.30 saatleri arasında karalahana çorbası ikramında bulunacaklarını kaydetti.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçının hakemi belli oldu

Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçının hakemi belli oldu

  • 1
  • 0
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı

Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı

  • 0
  • 0

Yerel halkın, yapılması planlanan taş ocağına karşı verdiği mücadele ile gündeme gelen İkizdere'deki vadinin adı?