Tarakçı: Rize mutfağını dünya mutfağına kazandırabiliriz

Tarakçı: Rize mutfağını dünya mutfağına kazandırabiliriz

  • 1
  • 0

Rizeli İş İnsanı Süleyman Tarakçı, Rize mutfağını dünya mutfağına kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, 5-10 yıl içerisinde Rize mutfağını dünya mutfağı haline getirebileceklerini söyledi.

Çocukluk hayalinin peşinden giden idealist iki kardeş, Süleyman ve Erol Emirhan Tarakçı tarafından kurulan ve adını Doğu Karadeniz'de hasat edilen mısırları korumaya yarayan ahşap yapıdan alan “Nalia” restoranları şubeleriyle Karadeniz ve Rize’nin yöresel yemeklerini ön plana çıkartıyor. 

Nalia Restaurant sahibi Süleyman Tarakçı, Rize mutfağının zor koşullarda ortaya çıktığını belirterek, “Rize’nin coğrafyası zor bir coğrafya bu bölgenin insanı coğrafyayla mücadele ederek hayatta ve ayakta kalmış. Bu zor şartlar altında oluşmuş bir mutfak kültürü var bu kültürü bizler dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz” dedi.

Karadeniz ve Rize mutfağının markalaşmaya en uygun mutfak kültürlerinden biri olduğunu belirten Tarakçı, “Sağlığa entegre boyutunda müthiş bir mutfak kültürümüz var. Bugün mısır unu tabanlı bütün yemeklerimiz pepeçura, muhlama ve kara lahana çorbası gibi yemekler glütensiz yapısıyla çölyak hastalığı ve alerjen hastalığı yaşayan insanları rahatça tüketebileceği bir mutfağa sahibiz. Türkiye’nin hiçbir yerinde zannetmiyorum ki sebzeden, meyveden ve buğday türevlerinden aynı anda üç tane farklı lezzette faklı kültürü olan mutfak olsun. Tabi ki ön plana çıkarılmadığı için yok sayılıyor ama gerçekten çok önemli mutfak kültürümüz var” diye konuştu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Rize'de 3 ayda 42 şirket kuruldu

Rize'de 3 ayda 42 şirket kuruldu

  • 0
  • 0
Düzce'de öğrenciler, Sarıkaya Mağarası'nı gezdi

Düzce'de öğrenciler, Sarıkaya Mağarası'nı gezdi

  • 0
  • 0

Rize'de Covid-19 kaynaklı ilk ölüm hangi tarihte yaşanmıştır?