Taka Yazarından, Çaykur Rizespor Hakkında Hadsiz Açıklamalar

Taka Yazarından, Çaykur Rizespor Hakkında Hadsiz Açıklamalar

  • 1
  • 2

Taka Gazetesi yazarı Osman Başkır'ın Çaykur Rizespor ve taraftarları hakkında kaleme aldığı skandal yazıya tepki yağıyor.

Trendyol Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan Karadeniz derbisinde, Çaykur Rizespor deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti.

Taka Gazetesi yazarı Osman Başkır'ın maçın ardından Çaykur Rizespor ve taraftarlarına yönelik kaleme aldığı hadsiz yazı ise büyük tepki gördü.

Başkır, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bir çift sözüm de Rizespor taraftarlarına olacak. Bakın beyler Türk futbolunda nüfus kâğıdında Trabzon yazanlar kendi şehrinin takımını tutuyor. Trabzonlulardan ender çıkar başka takımları tutan insan. Ama onlarında başı dara düştü mü hemen Trabzonluyuz derler. Ya siz kendi memleketinizin takımı dururken İstanbul’un kölesi olmuşsunuz. Siz kimsiniz kim? Ağladığınız günleri ne tez unuttunuz! Trabzonspor’u her takım yener veya puan alır. Bu başka bir şey. Ama sizin takımınız asansör takım adeta, Süper Lig'den bir düşüyor bir çıkıyor. Ama Trabzonspor her zaman yanınızda olacak, o anlamda deyim. Sizin ağabeyiniz olacak! Gelin ipin ucunu kaçırmayın, kendinizden geçmeyin."

Skandal Yazıya Tepki Yağdı
Başkır'ın skandal yazısına yeşil-mavili taraftarlar özellikle sosyal medyada büyük tepki gösterirdi. 

Söz konusu yazıyı eleştiren isimler arasından yer alan Rizeli gazeteci-yazar Fatih Sultan Kar da yaptığı paylaşımda, "Taka Gazetesi Yazarı Osman Başkır, Rizespor taraftarına nefret kokan yazısı kaleme almış. Kınıyorum. Bir insan hangi takımı tutacağını sana mı soracak?. Sen takımına bak, sana ne bizim takımdan. İki de bir temcit pilavı gibi 'Rizeliler başka takımı tutuyor' sözlerini önümüz koyan her Trabzonlu hemşerimle iddiaya hazırım. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin kongre üye kayıtları belli. Bu takımlara üye olan Trabzonluların sayısı Rizelilerin üç katıdır. Aradaki fark Trabzonlular toplumsal baskıdan bunu saklıyor." ifadelerini kullanıldı.

Kar, paylaşımında ayrıca Beşiktaş ve İstanbulspor başkanlarının da Trabzonlu olduğunu hatırlatarak, tepkisini dile getirdi.


 

Haber : Melda Aysu

  • Misafir

    Misafir

    Ne te unuttunuz daha dün RİZELİ antroner şampiyon ettı sızı Rize lider çikartır siz boş şeylerle ugraşa durun size tavsiyem bu memleketin herköşesine hele bir sorun Rize mi Trabzonmu diye cevabı alınca Bi yerlerinde sakla

    Cevap yaz
    02.09.2023 13:02
  • Misafir

    Misafir

    Rizeyi ağzina alma altında kalırsın

    Cevap yaz
    01.09.2023 13:35
Yorum Yap

Çin’de düzenlenen Çay Fuarı’na Rize’den Katılım

Çin’de düzenlenen Çay Fuarı’na Rize’den Katılım

  • 0
  • 1
Uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

Uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0

Hangi futbolcu Rizespor formasıyla 'Gol Kralı' olmuştur?