Soyer: Bu topraklara her birimizin borcu çok

Soyer: Bu topraklara her birimizin borcu çok

  • 0
  • 0

Rize'nin Fındıklı ilçesinde düzenlenen 2. Viçe Kitap Günleri'ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yöredeki 'meci' kültürüne överek, "Bu topraklara her birimizin borcu çok. Bu durumu ancak eski imece kültürünü hayata geçirerek aşabiliriz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali' kapsamında Rize'nin Fındıklı ilçesinde düzenlenen '2. Viçe Kitap Günleri'ne katılarak, söyleşi yaptı.

Festivala katkılarından dolayı Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'nu tebrik eden Soyer, "Gerçekten Türkiye’nin bu kaotik ortamında, insanların gelecekleri ile alakalı kaygılı olduğu durumda bu kadar içi sağlam güçlü bir festival yapabilmek hakikaten çok büyük bir meziyet. Fındıklı halkını da kutluyorum. Kalabalıklar, bu durumun farkındalar ve destek oluyorlar. Bu durum geleceğe dair umudumuz perçinleyen gelişmeler." dedi. 

Yörede 'meci olarak adlandırılan imece kültürünün önemine değinen Soyer, "Biz bu kadim topraklarda o muazzam kültür yokmuş gibi bir hayat yaşıyoruz. Bu doğru değil. Meci yani kökenlerindeki imece, bu toprakların insanlarının bu kainata sunduğu en büyük metotlardan biri, bir yaşam biçimi, bir kültür. Yaşadığı yerin yaşam kalitesini yükseltmek için elini taşın altına koyan ve karşılık beklemeden bunu yapan insanların var olduğu bir coğrafya bu. Bunu hafızalarımızda tekrar canlandırdığı için imecenin önemini bir kez daha ortaya koyduğu için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizim bunu yapmamız lazım bu topraklara her birimizin borcu çok. Bu durumu ancak eski imece kültürünü hayata geçirerek aşabiliriz. Bu da son derece kıymetli bir girişim." ifadelerini kullandı.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Mayıs ayında dolu yağışı etkili oldu

Mayıs ayında dolu yağışı etkili oldu

  • 0
  • 0
Elektrik direğinden düşen işçi hayatını kaybetti

Elektrik direğinden düşen işçi hayatını kaybetti

  • 0
  • 0

Diğer adı da 'Lazboard' olan geleneksel kayak yarışının adı nedir?