Sıra dışı yapısıyla İllüzyon Müzesi ziyaretçilerini şaşırtıyor

Sıra dışı yapısıyla İllüzyon Müzesi ziyaretçilerini şaşırtıyor

  • 0
  • 0

İstanbul İllüzyon Müzesi, tarihten bu yana heyecan kaynağı olan illüzyonlarla ziyaretçilerini interaktif ve eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor.

İstanbul İllüzyon Müzesi'nin iki şubesi bulunuyor. Avrupa yakasındaki şubesi Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi üzerindeki Narmanlı Han içerisinde, Asya yakasında ise Emaar Square Mall'da yer alıyor.

Sadece çocuklara değil her yaştan kesime hitap eden müzede, birbirinden farklı sergiler, şaşırtıcı odalar ve enstalasyonlar meraklılarının beğenisine sunuluyor.

"İlk olarak 2015'te Hırvatistan'da 3 mimar tarafından düşünüldü"

İstanbul İllüzyon Müzeleri Müdürü Senad Kuç, yaptığı açıklamada, müzenin İstanbul'da ilk olarak 2019'da Beyoğlu'nda kurulduğunu, aralık 2020'de de Üsküdar'da ikinci şubeyi açtıklarını belirtti.

Kuç, İllüzyon Müzeleri'nin çıkış hikayesinden bahsederek, "İlk olarak 2015'te Hırvatistan'da 3 mimar tarafından düşünüldü, tasarlanıp kuruldu. İlk defa orada insanların hizmetine açıldı. Şu anda 42 ülkede 45 şehirde hizmet vermeye başladı. Yani hikaye 2015'ten 2019'a Zagrep'ten İstanbul'a dayanıyor." dedi. Müzede sergilerin 3 şekilde gruplandığını aktaran Kuç, şöyle devam etti:

"Bunlar optik illüzyonlar, foto grafik illüzyonlar ve interaktif illüzyonlar. Foto grafik illüzyonlarda bazen gözle çok bir şey ifade etmese de bir fotoğraf çektiğinizde ya da fotoğrafın içinde bulunduğunuzda illüzyonu anlayabildiğiniz, görünce tepki verip güldüğünüz, eğlendiğiniz, şaşırdığınız fotoğrafların çıktığı sergiler. Optik sergiler dediğimiz ise bir tablo, bir oda, bir obje gibi çeşit çeşit. Doğrudan gözle gördüğünüzde şaşırdığınız, etkilendiğiniz veya göz yanılmasına yakalandığınız sergiler."

Kuç, interaktif sergiler kapsamında ziyaretçilerin deneyimlediği Vortex tüneline dair ise "Bunun içinden yürüyorsunuz. Serginin birebir parçası oluyorsunuz. Etrafınızdan ışıklı bir branda dönüyor. Ama gözünüz etrafın döndüğünü gördüğü için beyniniz de buna inanıyor ve bütün dünya dönüyor gibi bir anda dümdüz yürüyememeye başlıyorsunuz. Sağa sola savrula savrula ilerliyorsunuz. Bu tarz birçok sergimiz var." diye konuştu.

Haber : Anadolu Ajansı

Yorum Yap

İnşaattan düşen 28 yaşındaki kalıp ustası hayatını kaybetti

İnşaattan düşen 28 yaşındaki kalıp ustası hayatını kaybetti

  • 0
  • 0
Bu camiden Türkiye'de sadece 3 tane var

Bu camiden Türkiye'de sadece 3 tane var

  • 0
  • 0

2014 yılında vefat eden, Rizeli eski Avrupa ve Dünya şampiyonu milli güreşçi?