Sigara bağımlılığı 'Toksin Temizliği' ile ortadan kaldırılıyor

  • 1
  • 0

Rize’deki özel kliniğinde birçok konuda danışanlarına hizmet veren Uzman Doktor Selim Yurtsever, vücuttaki toksinleri temizleyerek sigara bağımlılığını ortadan kaldırdığını söyledi.

Uzman Doktor Selim Yurtsever, kliniğinde yaptığı tedaviler hakkında Rize Takip'e konuştu.

20 yıldır acil tıp uzmanı olarak devlette yaptığı görevin ardından Rize’de kendi kliniğini açan Yurtsever, kilo verme, sigara bırakma, ozon tedavileri, hacamat gibi birçok farklı konuda vatandaşlara profesyonel olarak hizmet veriyor. 

Getat (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ile birçok farklı konuda danışanlarını tedavi ettiğini dile getiren Yurtsever, “Sigarayı bırakma ve kilo vermedeki mantık birbirine çok benzer. Sigara bağımlılığında kişinin bağımlı olmasına sebep olan şey vücudundaki nikotin maddeleri. Yani kişi daha önce sigara içtiği için bağımlı. Eğer vücut bu maddelerden arınırsa doğal olarak bağımlılığı da ortadan kalkmış oluyor” dedi.

Kişi inanarak geldiğinde sonuç daha nettir
Sigara bağımlılığının fiziki ve psikolojik bağımlılık olarak ikiye ayrıldığını söyleyen Yurtsever, “Balkona çıkıldığında, arabaya binildiğinde, çay içildiğinde alışılmış olarak sigara içme durumu psikolojiktir. Burada sigara içilmesi gereken bir şey gibi hissediliyor ve keyif alma amacıyla içiliyor. Fiziksel ve ruhsal bağımlılık birbiriyle bağımlıdır. Bunları birbirinden ayrı düşünmemek lazım. Fiziki bağımlılık ortadan kalkarken psikolojiyi de rahatlatıyor. Burada kişinin isteği de çok önemli. Kişi buraya geldiğinde kendisini bağımlılığından kurtarıyoruz. Hastanın niyeti yoksa bağımlılığı yok etsek bile kendisi alır ve yine içer. Eğer inanırsa bağımlılığı yok ediyoruz ve o da bırakıyor. Aksi takdirde başarı yok olmaz ama çok düşer. Çünkü ruhsal ve fiziksel bir bütünün parçaları gibidir. Kendi inanarak geldiğinde sonuç daha nettir” diye konuştu.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Rize’de FETÖ operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

Rize’de FETÖ operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

  • 1
  • 0
Rize'de otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü 4 yaralı

Rize'de otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü 4 yaralı

  • 0
  • 0

Rize'nin tescilli lezzetlerinden 'Enişte Lokumu'nun diğer adı nedir?