Seslikaya Sağlık Evi için gözler bakanlıkta

Seslikaya Sağlık Evi için gözler bakanlıkta

  • 0
  • 0

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Seslikaya Köyü’nde bulunan ve 1970 yılından beri hizmet veren Seslikaya Sağlık Evi’nin 112 Acil Sağlık Merkezi’ne dönüşmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan müjdeli haber bekleniyor.

Yaklaşık 2,5 dönüm alan üzerine kurulan ve 1970 yılından beri hizmet veren Ardeşen Seslikaya Sağlık Evi bölgede bulunan 1 belde 25 köy ile yaklaşık 3 bin nüfusa hizmet veriyor. Özellikle yazın nüfusun artmasıyla bu sayı yükseliyor.

Geçmiş yıllarda 4 doktorun bir anda hizmet verdiği Sağlık Evi’nde şuanda sadece bir hemşire bulunuyor; ancak yeterli hizmeti hem tıbben hem de fiziksel olarak veremiyor.

Tunca Vadisi ve Zğem Vadisi başta olmak üzere civardaki yaklaşık 1 Belde ve 25 köye hizmet veren Seslikaya Sağlık Evi şehir merkezi ile ilçenin en yüksek köyü arasında konum olarak vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği bir yerde bulunuyor.

Tunca Beldesi, Güneyköy, Eskiarmutluk, Şendere, Arıcılar, Seslikaya, Yavuz, Şenyamaç, Bayırcık, Yukarıdurak, Aşağıdurak, Manganez, Sinan, Özgür, Kirazlık, Önder, Kaçkar, Yeniköy, Köprüköy, Pınarlı, Güneyköy, Kurtuluş, Pirinçlik,Yeşiltepe, Akdere, Doğanay Köyleri muhtarları bir araya gelerek “Devlet büyüklerimizden burada 112 Acil Sağlık Merkezi inşa edilip gelecek olan personele göre yeni bir lojman eklenip güzel bir şekilde 112 istasyonunun yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

  • 0
  • 0
Elektrikli araç şarj soket sayısı ağustosta yüzde 6,7 arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı ağustosta yüzde 6,7 arttı

  • 0
  • 0

Makamında uğradığı saldırı sonucu şehit düşen Rize İl Emniyet Müdürü?