Selçuk Balcı, Karadeniz müziğini geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor

Selçuk Balcı, Karadeniz müziğini geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor

  • 0
  • 0

Rizeli müzisyen Selçuk Balcı, Karadeniz müziğinin her yerde dinlenebilmesini hedeflediğini belirtti.

Rize Takip'e özel açıklamalarda bulunan Balcı, 2010 yılında bu yana müzik sektörünün içinde olduğunu belirtti.

Günümüzde Karadeniz müziğinin daha geniş kitlelere ulaştığını kaydeden Balcı, “Karadeniz müziğinin otantik yapısını bozmadan, geleneksel türkülerin o lezzetini albümlerimde yansıtmaya çalışıyorum. Bununla birlikte repertuarıma modern tarzda eserler de ekleyerek daha geniş kitlelere ulaşmak istiyorum” dedi.

Kemençeyi farklı çalma tarzıyla dikkat çeken Balcı, şu ifadeleri kullandı:

“Kemençeyi keman gibi çaldığımı söylüyorlar, ama aslında kemençe gibi çalıyorum. Sadece tek telden çaldığım için farklı bir tını oluşuyor. Eğer bunu farklı yapmasam, Diyarbakır’dan İngiltere’ye kadar birçok yerde dikkat çekmezdi. Amacım, Karadeniz müziğini her yerde dinlenebilir hale getirmek. Bazıları ‘kemençe Katip Şadi Usta’nın çaldığı gibi çalınmalı’ diyor. Ama bu şekilde çalsam kimse dinlemez. Halkın beğenisi önemli, halk kabul etmişse ve kulağa hoş geliyorsa bu müziği eleştirmek yerine saygı duymalılar."

Balcı, müzikal kariyerinin tek bir tarzla sınırlı kalmadığını, Karadeniz enstrümanlarını farklı müzik türlerine de entegre etmekten hoşlandığını aktararak, "Karadeniz müziği yapıyorum ama hoşuma giden her şeyi de kemençeyle çalıyorum. Bu benim müzik anlayışım. Deyişler söylemeyi seviyorum, pop müzikle de düet yapıyorum. Yakında Ender Balkır’la yaptığımız bir düet yayınlanacak, daha önce Musa Erol ve Burcu Güneş’le düetler yaptım. Kemençeyi her müziğin içine sokmak, bu tınıyı her yere yaymak istiyorum.” diye konuştu.

Selçuk Balcı, kemençenin yalnızca Karadeniz müziğiyle sınırlı kalmaması gerektiğini savunarak pop, rap ve hiphop gibi modern tarzlarla yapılan düetlerin de dikkat çektiğini ve dinleyici bulduğunu ifade etti.

Haber : SERDAR YILDIRIM

Yorum Yap

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Turgut'tan birlik çağrısı

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Turgut'tan birlik çağrısı

  • 0
  • 0
İyidere Belediyesi temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor

İyidere Belediyesi temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor

  • 0
  • 0

Efsaneye göre, tarihteki ilk çayı tadan Çin imparatoru kimdir?