Şef Esat Özata Rize’ye geliyor

Şef Esat Özata Rize’ye geliyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı '3. Ulusal Rize Gastronomi Günleri'ne Türk yemek uzmanı ve yazarı Esat Özatakatılacak.

Yeşili mavi ile buluşturan, doğası, kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağıyla bilinen Rize’de, yöresel lezzetlerin tanıtılacağı Rize Belediyesi’nin düzenlediği 3. Ulusal GastroRize Festivali, 13-14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak. 

GastroRize’de Türk yemek uzmanı ve yazarı, Esat Özata festivalde 15 Ekim Pazar günü saat 17:00'de yapacağı Workshop ile sevenleri ile buluşacak. Özata, ayrıca Festival alanında Rize’nin kendine has  ürünleri olan muhlama, kara lahana ve daha nice yemekleri yorumlayarak ziyaretçilere sunacak.

Esat Özata Kimdir?
Esat Özata, 21 Mart 1980 tarihinde Kırklareli‘nde doğmuştur. İlk ve ortaokulu İstanbul‘da bitirdi. Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümü’nden mezun oldu. Lise yıllarında katıldığı yöresel yarışmalarda ödüller aldı. 2003 yılında Türk Aşçı Milli Takımı’na girmeye hak kazandı.

Yüksek öğrenimini sırasıyla, 2003 yılında Ege Üniversitesi Yiyecek – İçecek İşletmeciliği Ön Lisans, 2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans, 2008 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nde Lisans tamamladı. 2008 – 2010 yılları arasında Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü – İşletme Anabilim Dalı İşletme Programında Yüksek Lisansını tamamladı. Yüksek Lisans tezini; ” Yiyecek – İçecek İşletmelerinde Hizmet ve Kalite Yönetimi ” üzerine tamamladı. 2013 yılında da Sakarya Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Ana Bilim Dalında Doktora çalışmalarına başladı.

Katıldığı yurtiçi ve yurtdışı uluslararası yemek yarışmalarında; 9 altın, 10 gümüş, 7 bronz ve 4 merit olmak üzere toplamda 30 madalya sahibi oldu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Deniz: Çay fiyatını kabul etmiyor ve red ediyoruz

Deniz: Çay fiyatını kabul etmiyor ve red ediyoruz

  • 1
  • 3
Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0

NASA'nın Mars araştırmalarında görev alan Rizeli bilim insanı kimdir?