RTSO Başkanı havalimanının sorunlarını direk cumhurbaşkanına iletti

  • 2
  • 3

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Cumhurbaşkanının bulunduğu toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na seslenerek halen daha Trabzon yollarına gidip geldiklerini söyledi. Karamehmetoğlu ayrıca Uraloğlu’na üç ay önce verdiği Antalya seferi sözünü hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de Sivil Toplum Kuruluşları ve sektör temsilcileri buluştu. 

Programda Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu açılış konuşmasında havalimanının sıkıntılarını dile getirdi. 

Havalimanında yeterli seferlerin olmadığını ve Antalya seferlerinin bir an önce başlanmasını beklediklerini dile getiren Karamehmetoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanım siz olmasaydınız 2024 değil, 3024 olsa bile yine biz havalimanı göremezdik. Çok şükür bunu başardık. Yalnız sizlerden bir istirhamımız var. Siyasetçilerimiz, milletvekillerimiz de burada zorda kalıyorlar. Halen daha Trabzon yollarına gidip geliyoruz. Günde 10 ile 11 Havaş dolu bir şekilde her gün Trabzon havalimanına gidiyor ve yetmiyor. Bir o kadar yolcumuz da yine kendi özel araçlarıyla gidiyor. Dolayısıyla Rize’de ki hem sefer sayılarımız az hem de yeni güzergahlar ekleyemedik. Cumhurbaşkanım bu konuda Rizeliler olarak desteğinize ve talimatlarınıza ihtiyacımız var. Yolcu var ama sefer sayılarımız çok az. Özellikle İstanbul seferlerinde saatler konusunda az seçenek olduğundan yolcular komşu ile gitmek zorunda kalıyor” dedi. 

BAKAN ÜÇ AY ÖNCE SÖZ VERDİ HENÜZ TUTULMADI
Karamehmetoğlu ayrıca Bakan Uraloğlu’na üç ay önce verdiği Antalya seferi sözünü hatırlatarak, “Antalya seferlerinin de Ulaştırma Bakanımız tarafından başlayacağı sözü verilmişti. Fakat henüz bir gelişme yok. Antalya seferleri de bir türlü başlatılmadı. Bu bizim şu açıdan çok önemli. Gürcistan tarafından gelerek Antalya’ya gitmek isteyen yolcular bu seferi özellikle talep ediyor. Bu seferlerin devreye alınmasıyla yine İzmir seferleri gibi doluluk oranının yüksek olacağını tahmin etmek zor değil. Bir an önce sefer sayılarının artırılarak Antalya uçuşlarının yapılmasını istiyoruz” dedi.

“ANTALYA SEFERLERİ GÜNDEMİMİZDE İNŞALLAH KARŞILAYACAĞIZ”
Konuşma ardından gündem dışı söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’na yanıt verdi: Sayın Cumhurbaşkanım daha önce İzmir seferi talebi vardı bunu karşıladık. Antalya ile ilgili talep gündeme gelmişti. Bu yaz yoğunluğundan karşılayamadık. Buda bizim gündemimizde inşallah bunu karşılamış olacağız” dedi.

Haber : DERYA ÇATAN

  • Misafir

    Misafir

    Tiren yolunun Trabzon - Bayburt değil, olması gerektiği gibi Rize -Erzurum olarak yapılması gerekiyor. Lojistik merkez Rizede, tren yolu Trabzondan Bayburta, böyle bir saçmalık olurmu....

    Cevap yaz
    30.07.2024 09:54
  • Misafir

    Misafir

    Bu İyidere lojistik merkezi bağlantı yollari ve idare merkezi Rize sınırlarinda olmalı of tarafinda yapılırsa , İyidere lojistik merkezden yapılan tüm ticari faaliyetleri Trabzon vergi dairesi üzerinden yapar ,Rize hiç bir gelir teşvik,KDV gelir alamaz

    Cevap yaz
    29.07.2024 20:29
  • Misafir

    Misafir

    afferum RTSO başkanı gerçekleri söyleyin Rize'nin hakkını savunun kimseden lutüf beklemiyoruz bu bir sorun çözüm bekliyor .Ayrıca iyidere-ovit-Erzurum güzergahı bağlanti yolları halen daha bitirilemedi ,ödenek ziganaya var bitdi açildi , Rizeye yok.

    Cevap yaz
    29.07.2024 20:26
Yorum Yap

İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
İyidere Belediyesi temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor

İyidere Belediyesi temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor

  • 0
  • 0

Rize'de kurulan ilk çay bahçeleri için hangi şehirden tohum ithal edilmiştir?