RTEÜ'lü akademisyenlerin buluşu, tescillendi

RTEÜ'lü akademisyenlerin buluşu, tescillendi

  • 0
  • 1

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) görevli akademisyenlerin buluşu, patent tescili aldı.

RTEÜ'den yapılan açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fatih Şaban Beriş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Vagif Nevruzoğlu, Tıp Fakültesi Öğr. Üyeleri Prof. Dr. Levent Tümkaya, Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu, Doç. Dr. Tolga Mercantepe ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Melih Manır tarafından geliştirilen 'İnfektif endokardit kaynaklı infeksiyonların önlenmesi için kardiyak cihazlar ve bunların elde edilmesi için bir yöntem' başlıklı patent başvurusunun, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan patent tescili aldığı belirtildi.

Açıklamada, tescillenen buluşun içeriğine ilişkin şu bilgiler verildi: 

"Buluş, kardiyak cihazların uygulamasında oluşan infektif endokardit (İE) kaynaklı infeksiyonların önlenmesi için yenilikçi kaplama yöntemi kullanılarak kardiyak cihazların anti bakteriyel iyonlarla kaplanmasını içermektedir. Ayrıca yapılan buluş ile kardiyak cihazların yapısal bütünlüğü ve karakteristik özellikleri tahribata uğratılmadan kaplama işlemlerinin yapılmasının uygun olduğu gösterilmiştir."

Yapmış oldukları çalışma ve gerçekleştirdikleri bilimsel buluş dolayısıyla öğretim elemanlarının tebrik edildiği açıklamada, başarılarının da devamı dilendi.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Rize’de uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Rize’de uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

  • 0
  • 0
İyidere Belediye Otobüslerinde Tarife Değişti

İyidere Belediye Otobüslerinde Tarife Değişti

  • 0
  • 0

2019'da ismi 'Hemşin Şelaleleri' olarak değiştirilen tabiat parkının önceki adı?