RTEÜ'lü akademisyenin çay üzerine projesi destek almaya hak kazandı

RTEÜ'lü akademisyenin çay üzerine projesi destek almaya hak kazandı

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) akademisyenlerinden Doç. Dr. Keziban Yazıcı'nın yürütücülüğündeki çay üzerine geliştirilen proje, TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

RTEÜ'den yapılan açıklamada, Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Keziban Yazıcı’nın yürütücülüğündeki 'Çay Bahçelerinin Yenilenmesinde Kullanılacak Çay Çeşit ve Çeşit Adaylarının Kuraklığa Dayanıklılıklarının Belirlenmesi' isimli projenin 'TÜBİTAK 1001, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı' kapsamında desteklenmeye hak kazandığı belirtildi.

Açıklamada, TÜBİTAK 1007 projesinin devamı niteliğinde planlanan proje ile, yurt içi ve yurt dışından seçilen çay çeşitleri ve çeşit adaylarının kuraklığa dayanıklılıkları belirleneceği aktarılarak, Shizuoka Üniversitesi Çay Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yoriyuki Nakamura danışmanlığında karşılıklı ziyaretler ile Japonya örneği de baz alınarak bölgesel faaliyetlere destek verileceği kaydedildi.

Doç. Dr. Keziban Yazıcı proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Son yıllarda tüm dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine karşı ihtisaslaşma faaliyetlerimiz kapsamında Türkiye çay tarımının sürdürülebilirliği için önemli bir adım niteliği taşıyan ve paydaşımız olan ÇAYKUR ile yola çıktığımız projede, yine bir diğer paydaşımız ÇAYMER ve Shizuoka Üniversitesi, Çay Araştırma Merkezi (JAPONYA) ile de iş birliği yapılmış ve 'Çayda Dayanıklılık Islahı” çalışmaları başlatılmıştır.' diye konuştu.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

ÇAYKUR’da başvuru başladı: İşte başvuru şartları

ÇAYKUR’da başvuru başladı: İşte başvuru şartları

  • 1
  • 0
Çamurda mahsur kalan 2 inek iş makinesiyle kurtarıldı

Çamurda mahsur kalan 2 inek iş makinesiyle kurtarıldı

  • 0
  • 0