RTEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dekan ataması yapıldı

RTEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dekan ataması yapıldı

  • 0
  • 0

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yusuf Tutar atandı.

RTEÜ'den yapılan açıklamada Prof. Dr Tutar'ın özgeçmişine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Prof. Dr. Yusuf Tutar, kimya lisans eğitiminden sonra burslu olarak yüksek lisansını Oregon State Üniversitesinde Biyokimya-Biyofizik, doktora eğitimini Teksas Teknik Üniversitesinde Biyokimya alanında tamamladı. 

Stanford Üniversitesinin yaptığı dünyada en etkili bilim insanı sıralamalarına giren Prof. Dr. Tutar, onkoloji ve ilaç alanında etki değeri yüksek 19 bilimsel derginin editörü olup, Bentham Tıp kitapları editörüdür. Hazırladığı projelerle doktora sonrası çalışmalarını Rutgers Üniversitesi Tıp Fakültesinde moleküler biyoloji, Amerikan Sağlık Enstitüsünde (NIH) genetik alanında tamamladı. 

Amerikan Sağlık Enstitüsü Kanser Araştırma Merkezinde araştırmalar yapan Prof. Dr. Yusuf Tutar, 2005 yılında ülkemizde araştırmalarına devam etti. 

Yürürlükteki projelerle 74 Tübitak (1001, 1002, 3001, 3501, 1004, 2218, 2209, 2247), COST, Horizon, Tüseb, Sağlık Teknolojileri, NIH, BAP projesi olup 26 ulusal/uluslararası iş birliği bulunmaktadır. Bu projelerle meme, serviks kanserleri üzerine etkili olan ilaç etken maddeleri geliştirmiş, patent/patent başvuruları ile ticarileşmesi için anlaşmalar imzalamıştır. 

108 makale, 11 kitap, 37 kitap bölümü bulunmakta olup uluslararası/ulusal 98 sunum yapmış ve Türkiye Bilimler Akademisi Genç Bilim adamı, Dünya Bilimler akademisi asosiye üyesi gibi 18’i yurt dışı toplam 24 ödülü de bulunmaktadır."

Açıklamada, bundan sonraki çalışmalarını RTEÜ çatısı altında sürdürecek olan Prof. Dr. Tutar'a yeni görevinde başarılar dilendi.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Çay ocağında oturan kişi, silahlı saldırıda yaralandı

Çay ocağında oturan kişi, silahlı saldırıda yaralandı

  • 0
  • 0
Melyat Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Melyat Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

Rize'nin de ev sahipliği yaptığı 2013 FIFA U-20 Dünya Kupası'nda hangi ülke şampiyon olmuştur?