RTEÜ'de Mezuniyet Coşkusu

RTEÜ'de Mezuniyet Coşkusu

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Kemal Çeber, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Rize Adalet Komisyonu Başkanı Yasin Temel, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Ergün Coduroğlu, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Rize Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Güngör, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, STK temsilcileri, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel, veliler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.


"Mezuniyet, Yalnızca Bir Dönüm Noktasıdır"
Mezun olan öğrencilerimize başarılarla dolu sağlıklı ve huzurlu bir meslek hayatı dileyerek tavsiyelerde bulunan Rektör Yılmaz, “Mezuniyet, yalnızca bir dönüm noktasıdır. Sizler bugünden itibaren toplumun beklentilerini karşılayacak olan bireylersiniz. Önünüzde uzun bir yol var ve bu yolda karşınıza çıkacak çeşitli zorluklar olacaktır. Hepiniz bunlarla başa çıkabilecek yeterliliğe sahip birer doktor, mühendis, öğretmen adayı olduğunuzu unutmayın. Hangi pozisyonda olursanız olun her zaman çok çalışarak, öğrenerek ve öğreterek yolunuza devam edin. Sizler bu milletin geleceği olarak topluma yön verecek ve toplumun değer yargılarını nesilden nesile taşıyacak olan gençlerimizsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta vurguladığı gibi, gençler olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin nice yüz yıllarının mimarları sizler olacaksınız. Her şeyden önce, her birinizin özünde, tutku, kararlılık, inanç ve cesaret var. Unutmayın ki bu özellikler, başarılı olmanın anahtarlarını oluşturur. Yaptığınız işten, ilgi duyduğunuz alandan veya hayata dair sahip olduğunuz herhangi bir hedeften vazgeçmeyin. Sizler tıpkı üniversitemizin ismini taşıdığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi çalışkan, kararlı ve erdemli olmalısınız.” dedi.

Rektör Yılmaz'ın konuşmasının ardından Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Valisi Kemal Çeber ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da protokol konuşması gerçekleştirdi.

Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Konuşmaların ardından üniversitemizi birincilikle bitiren Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Menduha Gül Sugözü, ikincilikle bitiren Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Rumeysa Sütcü ve üçüncülükle bitiren Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğrencisi Hülya Öztürk’e hediye takdim edildi.

Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu bazında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından RTEÜ Geliştirme Vakfının katkılarıyla alınan ödüllerin ve mezuniyet belgelerinin takdim edildiği törende gurur ve heyecan bir arada yaşandı.

Öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

Haber : Erhan Alpaydın

Yorum Yap

Tıra çarpan cipteki 3 kişi yaralandı

Tıra çarpan cipteki 3 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı

Trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı

  • 0
  • 0

Eski adın 'Kura-i Seba' olan Rize ilçesi?