Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından çayda katma değeri yüksek çay çeşitlerine yönelik uygulamalı eğitim düzenlendi.
Çay İhtisaslaşma Projeleri (ÇİP), 'Çay Eğitim Projesi' kapsamında planlanan eğitim, ÇAYKUR Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü; Deneme, İstatistik ve Teknoloji Kısım Müdürü Dr. Atilla Polat ve RTEÜ Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Keziban Yazıcı tarafından verildi.
Eğitimde; siyah, yeşil, oolong, matcha ve beyaz çay üretimine yönelik temel teorik bilgiler verildikten sonra bu çay çeşitlerinin bahçeden toplanma aşamalarını da içeren, üretimlerine yönelik uygulamalar gerçekleştirildi. Her çay çeşidi kendine özel yöntemlerle toplanarak, nihai ürün elde edilene kadar tüm süreçler katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca, uygulamalar sonucunda, elde edilen çay çeşitleri kendilerine özel yöntemlerle demlenerek tadımları gerçekleştirildi.
Eğitim, bölgede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün yanında üniversitenin akademik personeli, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile çay üreticilerinin katılımı ile yapıldı.
Çay üretim bölgesinde farkındalık yaratarak katma değeri yüksek çay çeşitlerinin tanıtılması ve üretilmesi amacı ile düzenlenen ve oldukça verimli geçen eğitimin sonunda, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut tarafından katılımcılara katılım belgesi verildi.
Haber : Cansu Şalambar