Rize'ye yeni uzman doktor atamaları yapılacak

Rize'ye yeni uzman doktor atamaları yapılacak

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine çocuk nöroloji, çocuk immünoloji ve alerji yandal uzmanlarının atanacağı belirtti.

Prof Dr. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rize'de sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'ne girişimlerimizle yeni atamalar yapılarak, eksiklikler tek tek gideriliyor. Bu gelişmeler sayesinde Rize, sağlık alanında büyük adımlar atmaya devam ediyor." dedi.

RTEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesine çocuk nöroloji, çocuk immünoloji ve alerji yandal uzmanları atanacağını kaydeden Yılmaz, "Kısa bir süre önce 5 genel pediatri uzmanı da atanmıştı. Böylece Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği; 4 asistan hekim, 11 genel pediatri uzmanı yanı sıra çocuk nefroloji, çocuk kardiyoloji, çocuk nöroloji, çocuk immünoloji ve alerji, çocuk endokrinoloji ve neonatoloji (yenidoğan) yandal uzmanları ile Rize halkına sağlık hizmeti vermeye devam edecektir. Hastanemizde ayrıca yüksek riskli gebelik uzmanı olarak da bilinen perinatoloji uzmanı, diğer adıyla perinatolog da yakın zamanda aramıza katılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, modern ve tam teşekküllü yeni doğan yoğun bakım servisnin de hizmete alınmasıyla Rize’de sağlık hizmetlerinde ciddi iyileştirmeler yapıldığını vurgulayarak, "Hastanemize ayrıca erişkin immünoloji ve alerji, nükleer tıp, tıbbi patoloji, genel cerrahi uzmanları da yakında göreve başlayacaktır. Sağlık Bakanımıza taleplerimize verdiği destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Çaykur Rizespor'dan 'Esila' için başsağlığı mesajı

Çaykur Rizespor'dan 'Esila' için başsağlığı mesajı

  • 0
  • 0
2 kişiyi bıçaklayarak öldürdü

2 kişiyi bıçaklayarak öldürdü

  • 0
  • 0

Rize’de çay üretimi ne zaman başlamıştır?