Rize'nin Türkiye için önemi nedir?

Rize'nin Türkiye için önemi nedir?

  • 2
  • 0

Karadeniz Bölgesi'nin gözde şehirlerinden biri olan Rize,Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biridir ve Karadeniz'e sahili olan bu şehir, kendine özgü özellikleri ile dikkat çekmektedir.

Rize tarihî derinliği, yeşil yaylaları ve zengin doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Bahar ve yaz aylarında turistlerin ilgisini çeken Rize, tarihi Sakalar'a kadar uzanan bir geçmişe sahip. Osmanlı döneminde liman, nahiye ve kaza merkezi olarak önem kazanan Rize, 19. yüzyılda Lazistan sancağının merkezi olmuştur.

Özellikle bahar ve yaz aylarında, turistlerin ilgisini çeken Rize, doğal güzellikleri arasında şelaleleri, Fırtına Vadisi, Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Anzer Yaylası gibi 50’ye yakın doğal güzelliği bulunmaktadır. 

Balıkçılık ve tarımın yaygın olduğu Rize’de sanayi de oldukça gelişmiş durumdadır. Rize aynı zamanda Türkiye'nin çay üretiminin büyük bir bölümüne ev sahipliği yaparak ekonomik olarak da önemli bir rol oynuyor. Rize'nin tarım ve sanayi potansiyeli, özellikle yaş çay üretiminde ülke çapında lider konumda bulunmasını sağlıyor. 

Türkiye çay sektörünün en büyük ve lider kuruluşu olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü de Rize İl merkezindedir.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

  • 0
  • 0
Uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

Uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0

Rize’nin yüzölçümü olarak en büyük ilçesi hangisidir?