Rizeli Kaymakam Kerem Yenigün Diyarbakır’a atandı

Rizeli Kaymakam Kerem Yenigün Diyarbakır’a atandı

  • 1
  • 0

Resmi Gazetede yayınlanan kararnameye göre Aydıntepe Kaymakamı Kerem Yenigün’ün yeni görev yeri belli oldu.

Rizeli Kaymakam Kerem Yenigün Bayburt Aydıntepe Kaymakamlığından Diyarbakır Lice Kaymakamlığına atandı.

Rize’de doğan ve ilk orta lise eğitimini Rize’de alan Yenigün, görev aldığı ilçelerde yaptığı başarılı işlerle tanınıyor. Kaymakam Yenigün 6 Şubat depremi sonrası deprem bölgesinde de görev almıştı. Aydıntepe ilçesi kaymakamlığı sırasında özellikle tarım alanında ki çalışmaları ile ön plana çıktı.  

Kerem Yenigün Kimdir?
1990 yılında Rize’de doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini sırasıyla Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu ve Rize Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden onur derecisi ile üç yılda mezun oldu. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olarak, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi ana bilim dalında yüksek lisans eğitimini onur derecesi ile tamamladı.

2015 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda uzman olarak göreve başladıktan sonra 2018 yılında mülki idare amirliği mesleğine intisap etti. Edirne Valiliği’nde vilayet, Muğla/Ula ilçesinde refiklik stajını tamamlayarak sırasıyla Giresun Güce, Kırklareli/Pehlivanköy, Çanakkale Bozcaada, Kütahya Pazarlar ve Kırklareli Demirköy ilçelerinde vekaleten görev yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde mülkiye teftiş stajı sonrası İngiltere’nin Sheffield kenti üniversitesinde yabancı dil eğitimi aldı.

2020-2022 tarihleri arasında yürüttüğü Denizli Çameli Kaymakamlığı görevinden sonra 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Bayburt Aydıntepe Kaymakamı olarak atandı. 24 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla Diyarbakır ili Lice kaymakamlığına atandı.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Uyuşturucu operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı

Uyuşturucu operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı

  • 0
  • 0
Rize’de Gençlik ve Spor Festivali düzenlenecek

Rize’de Gençlik ve Spor Festivali düzenlenecek

  • 1
  • 0

Türkiye'de yalnızca Kaçkar Dağları'nda yapılan adrenalin sporu?