Rizeli isim rekor oyla güven tazeledi

Rizeli isim rekor oyla güven tazeledi

  • 0
  • 0

Ankara Kent Konseyi (AKK) genel kurulunda Rizeli Halil İbrahim Yılmaz, yeniden başkan seçildi.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen AKK 6. Olağan Genel Kurulu'nda, 2 bin 450 delegenin katılımıyla yapılan oylamada, Halil İbrahim Yılmaz 2 bin 446 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Mehmet Peker ise 4 oy aldı.

Delegeler arasından yapılan oylamada, AKK Onur Kurulu, İstişare Kurulu, Danışma Kurulu ve Yürütme Kurulu üyelikleri de belirlendi.

AKK Onur Kurulu üyeliklerine eski Ankara belediye başkanları Murat Karayalçın ve Mustafa Tuna, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kent Bilimci Prof. Dr. Ruşen Keleş seçildi.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz Kimdir?
Halil İbrahim Yılmaz, 1975 yılında Rize’nin Kendirli beldesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Rize’de tamamlayan Yılmaz, 1998 yılında yükseköğretimini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde alarak mezun oldu ve ardından 2001 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İnsan Kaynakları Yüksek Lisans Programı’na devam etti.

Gençlik yıllarından itibaren sivil toplum kuruluşlarında etkin faaliyet gösteren Yılmaz, birçok yayın organında yöneticilik ve gençlik yapılanmalarında başkanlık görevini üstlendi. 1998-2000 yılları arasında Üniversiteli Öğrenciler Birliği’nde Genel Başkanlık yaptı.

Kutuplaşmadan uzak, ülkenin geleceği için projeler üretme amacıyla birçok projeye imza atan Yılmaz, 2001 yılında gençlerin siyasi ve toplumsal alana katılımlarını artırma amacıyla farklı görüş ve düşüncelerin birleştiği Genç Türkiye Atılım Projesi’ni koordine etti. Tüm siyasi parti temsilcilerinin ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 40’ı aşkın şehirde gerçekleşen Genç Türkiye Atılım Projesi döneminde büyük sonuçlar aldı.

Yılmaz, 2009-2013 yılları arasında genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ve girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere oluşturulan TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Genç Girişimciler Ankara İl İcra Kurulu Kurucuları arasında yer aldı.

 

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Rize'de maya fiyatlarına tepki!

Rize'de maya fiyatlarına tepki!

  • 0
  • 0
BES teminatlı kredi rakamlarına EGM üzerinden ulaşılabilecek

BES teminatlı kredi rakamlarına EGM üzerinden ulaşılabilecek

  • 0
  • 0

Ç. Rizespor formasını giyen ilk İngiliz futbolcu?