Rizeli futbolcu milli takım tercihini açıkladı

Rizeli futbolcu milli takım tercihini açıkladı

  • 0
  • 0

Futbol hayatını Almanya'da sürdüren 18 yaşındaki Rizeli genç futbolcu Can Uzun, milli takım için tercihini açıkladı.

Bu sezon Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg forması ile gösterdiği performansla Süper Lig'le birlikte Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarına giren Can Uzun milli takım için tercihini açıkladı.

Türkiye ve Almanya'nın, milli forma için yarıştığı 2005 doğumlu hücum oyuncusu tercihini Türkiye'den yana kullandı.

Genç futbolcu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Kalbimin sesini dinledim" ifadelerini kullanarak, ay-yıldızlı formayı tercih ettiğini duyurdu.

Aslen Rizeli
11 Kasım 2005'te Almanya'nın Regensburg şehrinde doğan Can Uzun, 2022 yılında Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne verdiği röportajda aslen Rizeli olduğunu ve futbola başlama öyküsünü şu şekilde dile getirmişti:

"Aslen Rizeliyiz. Almanya'ya ilk olarak dedem gelmiş. Annem ve babam Almanya'da doğmuşlar. Babam otobüs şoförü, annem ise büroda çalışıyor. Beni futbola başlatan ise babamdır. Çok küçük yaşlarımdan beni benimle top oynardı. Zaten futbola yeteneğim olduğunu de babam keşfetmişti. Dört yaşıma geldiğimde beni evimizin çok yakınındaki bir amatör kulübe götürdü. Orada benden iki yaş büyük çocuklarla oynamış ve çok da başarılı olmuştum. Zaten beni hemen kulübe aldılar ve futbol hayatım da böylece başlamış oldu."

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Müzik öğretmeni Semra Sancar ilk kitabını yayımladı

Müzik öğretmeni Semra Sancar ilk kitabını yayımladı

  • 0
  • 0
Çayın düşmanı: ‘Telgraf otu’

Çayın düşmanı: ‘Telgraf otu’

  • 0
  • 0

Doğu Karadeniz'i olumsuz etkileyen 1986'daki nükleer patlama nerede yaşanmıştır?